Αρχική Παιδί 2-6Διατροφή Αλυσίδες fast food αποσύρουν τα αναψυκτικά από τα παιδικά γεύματα!

Αλυσίδες fast food αποσύρουν τα αναψυκτικά από τα παιδικά γεύματα!

από kmir

PaidiaYpervaraΈνα σημαντικό βήμα στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, σε παγκόσμιο επίπεδο και ειδικά της παιδικής παχυσαρκίας.

Συνιστά η απόφαση δύο εκ των μεγαλυτέρων αλυσίδων “γρήγορου φαγητού” (fast food) στον κόσμο, να παύσουν να προσφέρουν αναψυκτικό ως μέρος ενός “παιδικού γεύματος”.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι αλυσίδες McDonalds και Wendy’s αποφάσισαν να θέσουν σε εφαρμογή ένα μέτρο πρόληψης ενάντια στην παχυσαρκία, το οποίο οι διατροφολόγοι προωθούν εδώ και χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τα παιδιά και οι γονείς τους δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παραγγέλνουν το αναψυκτικό ως έξτρα στο γεύμα, αλλά το πρώτο βήμα για την αλλαγή νοοτροπίας των παιδιών στην διατροφή τους, έγινε.

Με την κατάργηση των ζαχαρούχων ποτών (όπως τα αναψυκτικά, το γάλα με γεύσεις κλπ) από το μενού για τα παιδιά μπορεί τελικά να οδηγήσει σε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες και έτσι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στο μέλλον να έχουν χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας και εκδήλωσης διαβήτη.

 

 

 

 

www.onmed.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies