Αρχική Μωρό 0-2Θηλασμός Αλλεργίες & Θηλασμός!

Αλλεργίες & Θηλασμός!

από kmir

Τα συμπτώματα αλλεργίας στο βρέφος!

Τα συμπτώματα αλλεργίας περιλαμβάνουν ενοχλήσεις του γαστρεντερικού συστήματος όπως βλέννες στις κενώσεις, πράσινες κενώσεις, αίμα στις κενώσεις, ΓΟΠ, διάρροια, δυσκοιλιότητα, κολικοί, δερματικές ενοχλήσεις όπως εξάνθημα, έκζεμα, κνίδωση, επίμονη ξηροδερμία, σύγκαμα, ενοχλήσεις αναπνευστικού συστήματος όπως συριγμό, παρατεταμένα συμπτώματα κρυολογήματος, ρινορραγίες, συμπτώματα στα μάτια όπως κόκκινα μάτια, μαύροι κύκλοι, συνεχές δάκρυσμα, συμπτώματα νευρικού συστήματος όπως αϋπνία, ανησυχία στον ύπνο, παρατεταμένη υπνηλία και άλλα συμπτώματα όπως συνεχείς ωτίτιδες, επίμονος λόξυγκας, υπερβολική εφίδρωση και σιελόρροια, στασιμότητα ανάπτυξης.

Αν η μητέρα παρατηρεί μια σειρά συμπτωμάτων που αφορούν το γαστρεντερικό σύστημα τότε είναι πιθανό τα συμπτώματα να μην προκαλούνται από αλλεργία αλλά από άλλες περιπτώσεις όπως υπερπαραγωγή μητρικού γάλακτος, μειωμένη παραγωγή γάλακτος, κοντό χαλινό κοκ.

Αν η μητέρα παρατηρεί και άλλα συμπτώματα από αυτά που αναφέρονται παραπάνω τότε είναι πιθανό να έχει το μωρό αλλεργία σε κάποια τροφή. Με βάση στατιστικών δεδομένων η πρώτη ομάδα τροφών που ενοχοποιείται για πιθανή αλλεργία είναι τα γαλακτοκομικά.

Το μόνο που χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί η αλλεργία είναι να περιορίσει η θηλάζουσα μητέρα κάποιες συγκεκριμένες τροφές από τη διατροφή της.

Οι οδηγίες που δίνονται μπορεί να περιλαμβάνουν μεγάλο περιορισμένο τροφών από τη διατροφή της μητέρας ή να προτείνεται διακοπή του θηλασμού και σίτιση με υποαλλεργικό γάλα.

Αν η μητέρα ενημερωθεί έγκυρα και έγκαιρα για το πώς να αντιμετωπίσει την αλλεργία, δεν θα μπει σε ανούσια δίαιτα, δεν θα δεχθεί διακοπή του θηλασμού και με μία αποχή από συγκεκριμένη ομάδα τροφών θα καταφέρει να αντιμετωπίσει επιτυχώς την αλλεργία, επουλώνοντας το πεπτικό του παιδιού και ετοιμάζοντας το να δεχτεί τις τροφές που μέχρι τώρα το ενοχλούσαν.

Οι ψευδοαλλεργίες αφορούν πλέον όλο και περισσότερα μωρά και παιδιά. Δεν πρέπει όμως να μας φοβίζουν και να απογοητευόμαστε για το πώς να τις αντιμετωπίσουμε.

Με ενημέρωση για τα οφέλη του θηλασμού και την αξία του μητρικού γάλακτος, με μελέτη για τη σωστή αντιμετώπιση των αλλεργιών μέσω της διατροφής και με την αποκατάσταση της εντερικής λειτουργίας, και την υποστήριξη από ανθρώπους που έχουν τη γνώση και τη θέληση να μας καθοδηγήσουν σε όλο αυτό, η ίαση θα έρθει γρήγορα και αποτελεσματικά και κάνοντας μόνο αυτό που μας έχει προορίσει και η Φύση να κάνουμε, να θηλάζουμε το παιδί μας…

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies