Αρχική Πριν την εγκυμοσύνηΓονιμότητα Αλλεργία στο σπέρμα… Και όμως υπάρχει!

Αλλεργία στο σπέρμα… Και όμως υπάρχει!

από kmir

FlegmonodisNososΠοσοστό έως 12% των γυναικών έχουν αλλεργία στο σπέρμα, που τους προκαλεί ερεθισμό, φαγούρα, πόνο στην ούρηση και έκζεμα.

Σύμφωνα με τη μελέτη δρ Μάικλ Κάρολ, λέκτορα Αναπαραγωγικής Επιστήμης στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Όπως εξηγεί, τα περισσότερα κρούσματα αλλεργίας στο σπέρμα εκδηλώνονται σε γυναίκες ηλικίας 20-30 ετών, που εμφανίζουν τα συμπτώματα αμέσως ή έως μία ώρα μετά το σεξ.

Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις αλλεργίας, η έκθεση στο σπέρμα είναι δυνατόν να προκαλέσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση, που θα μπορούσε ακόμη και να απειλήσει τη ζωή, προκαλώντας αναφυλακτικό σοκ.

Σε προγενέστερη μελέτη του, που είχε δημοσιευθεί στην επιθεώρηση «Human Fertility», είχε διαπιστωθεί από τα ευρήματα ότι τα συμπτώματα της υπερευαισθησίας συχνά διαγιγνώσκονται λανθασμένα ως δερματίτιδα ή ως σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Προκειμένου να διαπιστώσουν με βεβαιότητα την αλλεργία σε τέσσερις γυναίκες, οι γιατροί απομόνωσαν τα σπερματοζωάρια από δείγματα σπέρματος και χρησιμοποίησαν το σπερματικό υγρό και τα απομονωμένα σπερματοζωάρια σε τεστ αλλεργίας.

Όπως διαπίστωσαν, και οι τέσσερις γυναίκες παρουσίασαν αντίδραση στο σπερματικό υγρό, αλλά όχι στα σπερματοζωάρια.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, η αλλεργία προκαλείται από κάποιο συστατικό του σπερματικού υγρού και όχι από τα σπερματικά κύτταρα καθ’ εαυτά.

Ωστόσο, ο δρ Κάρολ επισημαίνει ότι η αλλεργία στο σπέρμα δεν συνεπάγεται υπογονιμότητα.

www.onmed.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies