Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Αφαιρέθηκε όγκος 25 κιλών από ωοθήκη γυναίκας!

Αφαιρέθηκε όγκος 25 κιλών από ωοθήκη γυναίκας!

από kmir

kysth ispaniaΙσπανοί χειρούργοι αφαίρεσαν με επιτυχία έναν γιγάντιο καλοήθη όγκο, βάρους 25 κιλών, από τη μήτρα μιας 47χρονης γυναίκας.

Όπως δήλωσε ο Eduardo Cazorla, επικεφαλής του τμήματος γυναικολογίας και μαιευτικής του νοσοκομείο Torrevieja στην ανατολική Ισπανία, πρώτη φορά στην 20χρονη καριέρα του ήρθε αντιμέτωπος με μία τέτοια περίπτωση.

Στις επιστημονικές δημοσιεύσεις σε όλο τον κόσμο, έχουν καταγραφεί μόνο πέντε παρόμοια περιστατικά γιγαντιαίων όγκων, μεγαλύτερων των 11,3 κιλών.

Η γυναίκα απευθύνθηκε στο νοσοκομείο μετά από προτροπή του οικογενειακού της γιατρού, όταν άρχισε να νιώθει δυσφορία και να αυξάνεται το σωματικό της βάρος.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαπίστωσαν πως η γυναίκα έχει έναν γιγάντιο κυστικό όγκο μήκους 41 εκατοστών και αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν τη μήτρα και τις ωοθήκες της σε μία εξαιρετικά περίπλοκη επέμβαση, εξαιτίας του μεγέθους του όγκου.

Η 47χρονη παρέμεινε στο νοσοκομείο για πέντε ημέρες και μετά από τρεις εβδομάδες ανάρρωσης στο σπίτι της, είναι πλέον τελείως καλά.

Πηγή: AFP

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies