Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! 9 τρόποι να δυναμώσουμε το μυαλό μας!

9 τρόποι να δυναμώσουμε το μυαλό μας!

από kmir

endinamosi-egkefalouΣυχνά οι άνθρωποι παραπονιούνται ότι τους… προδίδει το μυαλό τους.

Ξεχνούν πράγματα που έπρεπε να κάνουν, δυσκολεύονται να ανακαλέσουν στη μνήμη τους γεγονότα και άλλα παρόμοια. Για να μην βρεθείτε αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις διαβάστε παρακάτω 10 πράγματα που θα «γυμνάσουν» το μυαλό σας.

Πιείτε καφέ!
Η βραχυπρόθεσμη επίδραση της καφεΐνης αυξάνει την ενέργεια, βοηθά στη συγκέντρωση και βελτιώνει τη λογική σκέψη και το χρόνο αντίδρασης.

Επιτρέψτε στον εαυτό σας λίγο κρασί
Πρόσφατη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο έχει κατά μέσο όρο ενδυναμώνει τη γνωστική λειτουργία.

Αφεθείτε στις αχτίδες του ήλιου!
Μπορεί η υπερβολική και χωρίς προστασία έκθεση στον ήλιο να έχει βλαβερές συνέπειες στον οργανισμό, ωστόσο η βιταμίνη D που λαμβάνει ο οργανισμός από τον ήλιο είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τον εγκέφαλο, καθώς επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης των εγκεφαλικών κυττάρων.

Αφαιρεθείτε…
Οπως απέδειξαν μελέτης είναι προτιμώτερο κάποιος να αφαιρεθεί για λίγο και να σκεφτεί κάτι άσχετο παρά να συνεχίσει την επίλυση ενός δύσκολου προβλήματος. Αυτό το μικρό διάλειμμα παρέχει ξεκούραση στον εγκέφαλο και έτσι στη συνέχεια είναι πιο εύκολο να συνεχίσει την… εργασία του.

Σκεφτείτε φωναχτά!
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν ο άνθρωπος μιλά φωναχτά με τον εαυτό του μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ τη νοημοσύνη του.

Χορέψτε!
Ο χορός απαιτεί ακριβή ψυχοκινητικό συντονισμό, κάτι που ενισχύει την προσοχή και έχει θετική επίδραση στον προσανατολισμό στο χώρο.

Φροντίστε τη διατροφή σας!
Η ποιότητα των τροφίμων έχει αντίκτυπο τόσο στον εγκέφαλο όσο και σε όλο το σώμα.

Παίξτε «Tetris…»
Οταν κάποιος παίζει Tetris αυξάνεται η φαιά του ουσία, βελτιώνει την ικανότητά του να επιλύει προβλήματα και αυξάνει τη συνολικότερη πνευματική του απόδοση της φαιάς ουσίας, βελτίωση στην ικανότητα επίλυσης προβλημάτων σχετικά με τη χωρική σκέψη καθώς και αύξηση της συνολικότερης πνευματικής απόδοσης.

Γυμναστείτε!
Η γυμναστική αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και μακροπρόθεσμα βελτιώνει τη ροή του με ευεργετικές συνέπειες και για τον εγκέφαλο.

www.iefimerida.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies