Αρχική Είμαι ΜπαμπάςΨυχολογία Τι θέλουν οι άντρες από τη σχέση τους!

Τι θέλουν οι άντρες από τη σχέση τους!

από kmir

ManBedΤι θέλουν οι άντρες σε μία σχέση; Αν απαντήσατε αντανακλαστικά “σεξ”… Kάνετε λάθος!

Της Δρ Λίζας Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγου-Ψυχοθεραπεύτριας, greekpsychologypages.blogspot.gr

Φυσικά επιθυμούν και σεξουαλική ζωή, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτή την επιθυμία! Όσες γυναίκες λοιπόν θεωρούν ότι το σεξουαλικό κομμάτι είναι το Α και το Ω για έναν άντρα κάνουν λάθος και πιθανότατα η σχέση τους κάπου υποφέρει.

Να λοιπόν τι επιθυμούν σε μία σχέση οι άντρες, είτε όταν μιλάνε εκ βαθέων επισκεπτόμενοι το γραφείο μου, είτε τι απαντάνε σε επιστημονικές έρευνες (εγώ απλώς το καταγράφω!)

1. Θέλουν να είναι ο ήρωας σας!

Ναι, επιθυμούν τον θαυμασμό σας! Θέλουν να έχετε μάτια μόνο γι’ αυτόν και για κανέναν άλλον! Θέλουν να μπορούν να είναι αυτός που θα διορθώσει τη χαλασμένη βρύση, που θα σας αλλάξει το σκασμένο λάστιχο, που θα σας βοηθήσει στα δύσκολα, που θα σας προσφέρει αυτό που θέλετε. Οι άντρες επιθυμούν να έχουν τον ρόλο αυτού που τα καταφέρνει –ξέρετε, η προαιώνια ιστορία του ιππότη και της πριγκίπισσας…. Μην τον ρίχνετε και μην τον αποπαίρνετε, λοιπόν, αν δεν τα καταφέρνει πάντα.

Συμβουλή για τις γυναίκες: Πέστε έναν καλό λόγο! Η δική σας συναισθηματική ωριμότητα και η δέσμευσή σας στη σχέση θα σας βοηθήσει να δείτε τον σύντροφό σας με τα προτερήματά του και τα θετικά του στοιχεία. Μην αφήνετε τον κυνισμό και τον αρνητισμό να σας τα χαλάσουν όλα!

2. Αποδοχή και Εκτίμηση!

Έχετε δει το σενάριο όπου ο άντρας προσπαθεί το καλύτερό του (πχ να πλύνει τα πιάτα, να φέρει χρήματα στο σπίτι, να αγοράσει ένα δώρο στη γυναίκα του, κλπ, κλπ) και αυτή να εκμηδενίζει την προσπάθεια (πλύσιμο το λες εσύ αυτό; Δε βγάζεις αρκετά λεφτά, ποτέ δε μας φτάνουν είσαι άχρηστος! Δεν το πιστεύω ότι έδωσες λεφτά για να μου πάρεις αυτό το χαζό δώρο, δε μου αρέσει καθόλου!) και να τον ακυρώνει.

Συμβουλή για τις γυναίκες: Να θυμάστε ότι η προσπάθεια μετράει, οπότε σε πρώτη φάση επαινέστε την προσπάθεια και δείξτε του ότι το εκτιμάτε. Επαινέστε τον, αποδεχτείτε τον, τονίστε του τα θετικά του στοιχεία και τα προτερήματά του, πέστε του τι σας ελκύει στην εξωτερική του εμφάνιση. Μέσα από την αποδοχή και την εκτίμηση που εκφράζεται με έπαινο, αποδέχεστε τον σύντροφό σας και τονώνετε τη σχέση σας.

3. Θέλουν γυναίκες που είναι ασφαλείς, έχουν αυτοπεποίθηση και στέκονται γερά στα πόδια τους!

Ξεχάστε το κλισέ της αδύναμης, καημένης κοπέλας που θέλει κάποιον να την πάρει από το χέρι και να την οδηγήσει στη ζωή. Οι άντρες σήμερα θέλουν γυναίκες ισότιμες, οι οποίες τους διαλέγουν γι’ αυτό που οι ίδιοι είναι και όχι επειδή αυτές αισθάνονται χαμένες και απελπισμένες συναισθηματικά ή οικονομικά. Οι άντρες επιθυμούν οι γυναίκες τους να έχουν τη δική τους ταυτότητα. Παράλληλα επιθυμούν η γυναίκα τους να είναι 100% μαζί τους, να έχει ενεργητικό ρόλο στην κοινή τους ζωή.

Συμβουλή για τις γυναίκες: Ένας καλός τρόπος για να προσελκύσετε τον σωστό σύντροφο και να δημιουργήσετε μια υπέροχη σχέση είναι να δημιουργήσετε πρώτα μια όμορφη και ‘γεμάτη’ ζωή για εσάς την ίδια.

4. Την αίσθηση ότι συνδέονται σεξουαλικά με τη σύντροφό τους!

Άντρες και γυναίκες συνδέονται μέσω του σεξ και της επικοινωνίας, αλλά οι άντρες συνδέονται καλύτερα με το σεξ και οι γυναίκες με τη λεκτική επικοινωνία. Με τον όρο σεξ εννοούμε την ευρύτερη σεξουαλικότητα, το ενδιαφέρον, την ερωτική διάθεση του ενός προς τον άλλον -που συμπεριλαμβάνει το άγγιγμα, τις αγκαλιές, τα φιλιά.

Συμβουλή για τις γυναίκες: Απολαύστε το σεξ με τον σύντροφό σας και δείξτε του το! Επενδύστε στο φυσικό άγγιγμα ως μορφή επικοινωνίας. Μην τον τιμωρείτε με σεξουαλική στέρηση, προτιμήστε την ανοιχτή επικοινωνία για να λύσετε τα προβλήματά σας.

5. Επικοινωνία!

Το κλισέ είναι ότι οι γυναίκες επιθυμούν συζήτηση και ότι οι άντρες θέλουν την ησυχία τους, ή να μιλάνε μόνο για τα απολύτως απαραίτητα. Στην πραγματικότητα οι άντρες επιζητούν ειλικρινή επικοινωνία με τη σύντροφό τους. Αυτό σημαίνει ότι περιμένουν ότι η σύντροφός τους θα απαντήσει με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις τους, δε θα υποκριθεί, δε θα λέει ψέματα και ότι θα έχει τη διάθεση να συζητήσει και να ακούσει την πλευρά του άντρα χωρίς να τον καταδικάσει εξαρχής. Οι άντρες θέλουν γυναίκες ειλικρινείς, που επικοινωνούν, που νοιάζονται για τον άλλον και δεν κρίνουν και κατακρίνουν όλη την ώρα.

Συμβουλή για τις γυναίκες: Μάθετε να λέτε την αλήθεια, μάθετε να ακούτε και να κατανοείτε τον άλλον, ακόμα και αν δε συμφωνείτε.

6. Οι άντρες θέλουν να έχουν τη δική τους ζωή!

Οι άντρες επιθυμούν να έχουν τα χόμπι τους, τα ενδιαφέροντά τους, την ομάδα τους, τους φίλους τους, ενώ παράλληλα έχουν τη σύντροφό τους και την οικογένειά τους. Επίσης, οι περισσότεροι άντρες σήμερα επιθυμούν και η σύντροφός τους αντίστοιχα να έχει τη δική της ζωή, ώστε να μην είναι εξαρτημένη από αυτούς, να μην τους ανακρίνει και να μην έχει κρίσεις ζήλειας επειδή αυτοί κάνουν ευχάριστα πράγματα.

Συμβουλή για τις γυναίκες: Αφήστε χώρο στο σύντροφό σας να έχει τη ζωή του- αυτό δε σημαίνει ότι σας απατάει ούτε ότι δεν είναι ευτυχισμένος μαζί σας. Επενδύστε στα δικά σας ενδιαφέροντα, χόμπι και φιλίες και θα δείτε ότι όταν και εσείς νιώθετε ολοκληρωμένη η σχέση σας θα είναι καλύτερη.

7. Σεβασμό!

Για τους άντρες ο σεβασμός είναι μια σημαντική μορφή αγάπης. Σεβασμός σημαίνει να εγκρίνετε και να αποδέχεστε την εργασία του, τις προσπάθειές του, τα πιστεύω και τις αξίες του, και να θυμάστε να του το λέτε που και που. Αν δεν δείχνετε αυτού του είδους το σεβασμό στο πρόσωπό του, στο ποιος είναι σαν άνθρωπος, τότε αυτός θα έχει δυσκολία να σας εμπιστευτεί και να σας αγαπήσει, οπότε θα κρατήσει τις αποστάσεις του.

Συμβουλή για τις γυναίκες: Δείξτε την αγάπη σας μέσα από το σεβασμό στην προσωπικότητά του και στο ποιος είναι. Έτσι δίνετε στον σύντροφό σας ψήφο εμπιστοσύνης και αυτός φέρνει θετικές εξελίξεις στη σχέση σας.

8. Επιθυμούν μια “καθαρή” σχέση!

Στους άντρες δεν αρέσουν οι χειρισμοί, οι εκβιασμοί, οι σχέσεις που βασίζονται στο ψέμα, την υποκρισία, την υπεκφυγή. Δεν τους αρέσει να μαντεύουν τι έχει η σύντροφός τους στο νου της, δεν τους αρέσει να προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα σημάδια και τις ενδείξεις που αυτή δίνει. Οι άντρες θέλουν μια τίμια, ξεκάθαρη σχέση, όπου τα μέλη του ζευγαριού λένε τα πράγματα με το όνομά τους και δεν παίζουν παιχνίδια.

Συμβουλή για τις γυναίκες: Αποφύγετε τα παιχνίδια παγίδευσης, μαντέματος και τη διαρκή αναζήτηση του δικού σας δίκαιου, κατηγορώντας μονίμως τον σύντροφό σας για το κάθε τι. Για να προσελκύσετε μια ωραία σχέση, δηλώστε ξεκάθαρα αυτό που θέλετε.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies