Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Βρετανία: 7χρονος νίκησε δύο φορές τον καρκίνο!

Βρετανία: 7χρονος νίκησε δύο φορές τον καρκίνο!

από kmir

6xronos karkinoΑστείρευτη δύναμη ψυχής και υπέρμετρη θέληση για ζωή οδήγησαν ένα 7χρονο αγοράκι από τη Βρετανία

να νικήσει δύο φορές τον καρκίνο και να επιστρέψει σπίτι του μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ο Laughlin Whiteley, που… γυρίζει και στο Λόκι, είχε αρχικά διαγνωστεί, τον Ιούλιο του 2011, με όγκο στον εγκέφαλο (medulloblastoma), ωστόσο αφού του αφαιρέθηκε και ανάρρωσε πλήρως, διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία, καθιστώντας αναγκαία τη μεταμόσχευση βλαστοκύτταρων.

Αφού βρέθηκε κατάλληλος δότης μυελού των οστών, το Great Ormond Street Hospital άναψε το πράσινο φως για τη λεπτή αυτή επέμβαση.

«Η μεταμόσχευση βλαστοκύτταρων είναι πρωτοφανής και επαναστατική μέθοδος», δήλωσε η μητέρα του Λόκι, συμπληρώνοντας: «Δεν γινόταν να περιμένουμε δύο χρόνια προκειμένου να βρούμε δότη, όπως ήμασταν αναγκασμένοι».

Ο μικρός Λόκι μπορεί, πλέον, σε λίγες εβδομάδες να επιστρέψει σπίτι του απόλυτα υγιής, να απολαύσει βόλτες στο στο πάρκο με τους γονείς του και να ποζάρει χαμογελαστός στο blog που δημιούργησε ο πατέρας του, ώστε να διαδοθεί η ιστορία του.

Η οικογένεια του μάλιστα δημιούργησε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, ώστε να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να εγγραφούν ως δότες μυελού των οστών, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές σε άλλες οικογένειες, των οποίων τα παιδιά έχουν διαγνωστεί με καρκίνο.

www.newsbomb.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies