Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! 7 προϊόντα που είναι καλύτερο να τα τρώμε βιολογικά!

7 προϊόντα που είναι καλύτερο να τα τρώμε βιολογικά!

από kmir

brizola fournouΤα συνηθισμένα μη βιολογικά τρόφιμα περιέχουν χημικά προϊόντα και αυξητικά με τα οποία οι γεωργοί τρέφουν το χώμα.

Αν αυτά συνδυαστούν με τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των αγριόχορτων και των εντόμων τότε το κοκτέιλ που μπαίνει στο στομάχι μας γίνεται εκρηκτικό.

Τα βιολογικά προϊόντα δεν περιέχουν τίποτα από τα παραπάνω. Έτσι, τουλάχιστον θα έπρεπε αν και ο έλεγχος συχνά είναι διάτρητος. Όπως και να έχει, οι πωλήσεις βιολογικών προϊόντων έφτασαν από το 1 δις το 1990 στα 29 δις το 2011.
Ωστόσο αυτά τα νούμερα δεν εκπροσωπούν παρά το 4,2% του συνόλου των τροφίμων που πωλούνται στις ΗΠΑ.

Όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν ότι τα φυτοφάρμακα και τα χημικά που χρησιμοποιούνται στη συμβατική γεωργία είναι επικίνδυνα για την υγεία. Υπάρχουν 7 τρόφιμα που πρέπει να τα αγοράζουμε οπωσδήποτε βιολογικά:

Οι πατάτες
Το 2006 οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το 81% της πατάτας που ελέγχθηκε περιείχαν ακόμη φυτοφάρμακα μετά το πλύσιμο και τα ξεφλούδισμα.

Μοσχαρίσιο κρέας

Όταν τα ζώα τρέφονται με τον συμβατικό τρόπο, τρώνε ορμόνες και φάρμακα ώστε να αντεπεξέλθουν στις αρρώστιες και να αναπτυχθούν. Τα στοιχεία αυτά καταλήγουν στο χάμπουργκερ που τρώμε και στο σώμα μας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε όλες τις ορμόνες στο βοδινό κρέας αλλά οι εντολές καταπατούνται. Αγοράστε βιολογικά, όπως κι όπου μπορείτε!

Το γάλα

Για να αυξήσουν την ποσότητα του παραγόμενου γάλατος οι παραγωγοί δίνουν στα μοσχάρια την ορμόνη rBGH, μια σούπερ αυξητική ορμόνη η οποία απαγορεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον Καναδά.
Η εν λόγω ορμόνη πάει κατευθείαν στο γάλα και καλό είναι να αποφεύγεται.

Τα μήλα

Σε αυτό το δημοφιλές φρούτο του οποίου η φλούδα είναι εξαιρετικά υγιεινή περιέχονται φυτοφάρμακα και κάνουν τα μήλα εξαιρετικά επικίνδυνα αν δεν είναι βιολογικά.

Οι φράουλες

Διερωτάστε γιατί οι συμβατικές φράουλες δείχνουν πιο λαμπερές από τις βιολογικές. Είναι γιατί περιέχουν μια ειδική ουσία που τις καθιστά πιο εμφανίσιμες.
Ειδικά οι φράουλες εισαγωγής περιέχουν τα πιο πολλά φυτοφάρμακα γιατί στις τρίτες χώρες δεν υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση τους.

Το λάχανο και το σπανάκι

Πάνω από 20 φυτοφάρμακα πέφτουν πάνω στα δύο αυτά πολύτιμα λαχανικά πριν μπουν στη σαλάτα και το πιάτο μας. Συγκεκριμένα το σπανάκι περιέχει 58 υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Τα ροδάκινα

Παρότι είναι χυμώδη και σαρκώδη βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα πιο ύποπτα φρούτα με υπολείμματα φυτοφαρμάκων πολύ πάνω από το φυσιολογικό όριο.

www.iefimerida.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies