Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! 5χρονη με αυτισμό δημιουργεί έργα τέχνης!

5χρονη με αυτισμό δημιουργεί έργα τέχνης!

από kmir

autism-girl coverΟ αυτισμός είναι μία νευρολογική διαταραχή που μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα ενός ατόμου να συμμετάσχει σε διάφορες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Ομως η 5χρονη Αϊρις Γκρέις από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το εξαιρετικό παράδειγμα ότι τα παιδιά που έχουν αυτισμό έχουν και πολλές ικανότητες.

Η εξαιρετική της προσοχή στη λεπτομέρεια την έχουν βοηθήσει να δημιουργεί απίστευτα όμορφες ζωγραφιές, που πολλοί θαυμαστές της έχουν παρομοιάσει με έργα μεγάλων ζωγράφων,.

Η μικρή Αϊρις έχει αρχίσει σιγά σιγά να μιλάει, την ώρα που τα περισσότερα παιδιά λένε τις πρώτες τους λέξεις πριν από την ηλικία των 2 ετών.

Η πεντάχρονη καλλιτέχνης ξεκίνησε τη ζωγραφική ως έναν τρόπο για να βοηθήσει τη θεραπεία την οποία ακολουθεί για την ομιλία της και τότε ήταν που οι γονείς της ανακάλυψαν το τεράστιο ταλέντο της.

Η μητέρα της λέει ότι η Αϊρις έχει μια απίστευτη διάρκεια συγκέντρωσης περίπου δύο ωρών κάθε φορά που ζωγραφίζει.

«Έχει μια αντίληψη των χρωμάτων και πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Έχει έναν πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά όταν παίρνω τα έργα της στα χέρια μου, και της ανεβάζει τη διάθεση της κάθε φορά» δηλώνει περήφανη η μητέρα της.

autism-girl- 1

 

 

 

 

 

 

 

 

autism-girl- 2

 

 

 

 

 

 

 

 

autism-girl-3

 

 

 

 

 

 

 

 

autism-girl-4jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

autism-girl-5jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.iefimerida.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies