Αρχική Είμαι ΜπαμπάςΔιάφορα 5 φωλιές μικροβίων μέσα στο σπίτι!

5 φωλιές μικροβίων μέσα στο σπίτι!

από kmir

FengSuiGamouΌταν λέμε καθαρίζω το σπίτι, τι ακριβώς εννοούμε;

Μήπως το τίναγμα των μαξιλαριών του καναπέ, το συμμάζεμα της ακαταστασίας και το ξεσκόνισμα; Συχνά μπερδεύουμε την τακτοποίηση με την καθαριότητα. Αλλά το να στρώσεις τα κρεβάτια και να κάνεις εκκαθάριση στην αλληλογραφία, δεν θα σε απαλλάξει από τα απαίσια μικρόβια που κάνουν κατάληψη σε κάθε γωνιά του σπιτιού.

Αν ενδιαφέρεσαι λοιπόν για να βελτιώσεις την υγιεινή του χώρου σου, θα πρέπει να εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα μερικά απλά αλλά ουσιαστικά πράγματα.

Ειδικά τις ημέρες που κάποιος στο σπίτι ταλαιπωρείται από ιώσεις ή γρίπη, αυτές οι κινήσεις πρέπει να γίνονται με περισσότερη προσοχή, ειδικά σε ότι αφορά τις συσκευές τηλεφώνου, το πληκτρολόγιο του υπολογιστή και τους διακόπτες.

Ωστόσο ακόμα και όταν όλοι στο σπίτι σκάτε από υγεία, η υιοθέτηση μιας αντιμικροβιακής ρουτίνας θα κάνει όλους σας πιο υγιείς κι εσένα να κοιμάσαι ήσυχη.

Νεροχύτης και ψυγείο!

Όπου υπάρχει φαγητό υπάρχουν και βακτήρια. Έρευνες δείχνουν ότι ο νεροχύτης «φιλοξενεί» περισσότερα από 500.000 βακτήρια ανά τετραγωνικό εκατοστό. Εξολόθρευσέ τα ρίχνοντας χλωρίνη στον νεροχύτη 2-3 φορές την εβδομάδα.

Καθάριζε το χερούλι του ψυγείου κάθε μέρα με χλιαρό νερό και απορρυπαντικό για τα πιάτα ή με ένα αντιβακτηριακό μαντηλάκι μιας χρήσης. Το εσωτερικό του ψυγείου (ράφια και συρτάρια) πρέπει να καθαρίζονται μια φορά την εβδομάδα.

Βρύσες μπάνιου!

Έχεις αναλογιστεί πόσα χέρια πιάνουν τις βρύσες του μπάνιου κάθε μέρα; Κάθε βράδυ θα πρέπει οι βρύσες να απαλλάσσονται από τα μικρόβια είτε με ένα σφουγγάρι βουτηγμένο σε χλωρίνη, είτε με κάποιο άλλο αντιβακτηριακό προϊόν από τα πολλά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Όταν κάποιος στην οικογένεια είναι άρρωστος είναι καλό να καταργείς τις πετσέτες και να τις αντικαθιστάς με χαρτί. Ένα απλό ρολό κουζίνας είναι μια καλή και οικονομική λύση.

Τα μικρόβια «φωλιάζουν» στις υγρές πετσέτες και καταφέρνουν να επιζούν για πολύ περισσότερο χρόνο σε τέτοιο περιβάλλον.
Σαν γενικό κανόνα υιοθέτησε την συνήθεια να αλλάζεις πετσέτες και σεντόνια μια φορά την εβδομάδα, φρόντισε να τα πλένεις με ζεστό νερό και να τα σιδερώνεις έτσι ώστε να τα απολυμαίνεις.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies