Αρχική Πριν την εγκυμοσύνηΓονιμότητα 5 τρόποι προστασίας της αντρικής γονιμότητας

5 τρόποι προστασίας της αντρικής γονιμότητας

από kmir

Πέντε τρόποι προστασίας της αντρικής γονιμότηταςΟτιδήποτε προκαλεί βλάβες στην αντρική υγεία βλάπτει και τη γονιμότητα. 
Ποια είναι τα καλά νέα;

Υπάρχουν τρόποι να προστατέψετε τον εαυτό σας από συγκεκριμένους κινδύνους και με τον τρόπο αυτό να διατηρήσετε την αναπαραγωγική σας ικανότητα σε υψηλά επίπεδα.

 

Ότι κάνουμε καθημερινά από τη διατροφή και την άσκηση μέχρι και την επαφή μας με την τεχνολογία και τις οικιακές ανέσεις μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του σπέρματος και κατ’ επέκταση τη γονιμότητα μας.
Και ενώ οι ουρολόγοι ιατροί είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα γονιμότητας, υπάρχουν πράγματα που μπορούμε εμείς να προσέξουμε ή να κάνουμε σε τακτική βάση για να μη χρειαστεί κάτι τέτοιο.

Προστατέψτε την καρδιά σας: Στύση σημαίνει ροή αίματος και ροή αίματος σημαίνει καρδιακή και αγγειακή λειτουργία. Επομένως προστατεύοντας το καρδιαγγειακό σας σύστημα βελτιώνετε τις πιθανότητες σας να γίνετε πατέρας. Τακτική αερόβια άσκηση, καλή διατροφή, μείωση του καπνίσματος και έλεγχος των επιπέδων χοληστερόλης όταν πατήσετε τα 30 είναι τα κλειδιά.

«Ενέσεις» τεστοστερόνης: H παραγωγή του σπέρματος επάγεται από την τεστοστερόνη, τα επίπεδα της οποίας όμως μειώνονται αισθητά μετά τα 30. Ο πιο φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρηθούν είναι η τακτική άσκηση.

Αποφυγή παχυσαρκίας: Το σωματικό λίπος δημιουργεί θερμότητα που μπορεί να επηρεάσει το σπέρμα και να μειώσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Σε γενικές γραμμές όσο περισσότερο το λίπος τόσο λιγότερη η τεστοστερόνη. Συνεπώς υπάρχει ένας ακόμα καλός λόγος να προσέχετε τη σιλουέτα σας.

Αντιοξειδωτικά: Οι βιταμίνες C και E, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν φθορές στο DNA των κυττάρων και κατά συνέπεια του σπέρματος. Πηγές πλούσιες σε βιταμίνη C είναι τα ακτινίδια, τα μπρόκολα και τα πορτοκάλια. Πηγές πλούσιες σε βιταμίνη Ε είναι οι ελιές τα σπαράγγια, το αβοκάντο.

Αποφυγή πηγών θερμότητας: Η θερμότητα επηρεάζει τη γονιμότητα και καθημερινά ερχόμαστε κοντά σε διάφορες πηγές θερμότητας όπως τα καλοριφέρ, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές –ειδικά τα laptop όταν τα βάζουμε στα πόδια μας- τα ζεστά μπάνια ή τα τζακούζι κ.α. Ειδικότερα όσοι σκέφτονται να αποκτήσουν παιδιά θα πρέπει να αποφεύγουν τη συστηματική έκθεση σε τέτοιες πηγές από τρεις έως έξι μήνες πριν.

H έσχατη λύση: Επισκεφτείτε έναν εξειδικευμένο ουρολόγο, αν είστε πάνω από σαράντα. Τα επίπεδα τεστοστερόνης, το περιεχόμενο του σπέρματος και πιθανές φθορές στο DNA μπορούν αξιολογηθούν με τεστ. Από εκεί και πέρα ο ουρολόγος σας θα διαπιστώσει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Πηγή: www.men24.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies