Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΕλέυθερος Χρόνος - Διασκέδαση 3 Χριστουγεννιάτικα γλυκά μαγειρέματα

3 Χριστουγεννιάτικα γλυκά μαγειρέματα

από kmir

 

Γλειφιτζούρια  Μπισκοτομπαλίτσες

Υλικά

  1. 200 γραμ. μπισκότα
  2. 120 γραμ. μέλι
  3. 180 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα 58% κακάο
  4. 1ασπράδι αβγού
  5. 150 γραμ. ζάχαρη άχνη
  6. χρώματα ζαχαροπλαστικής
  7. στολίδια

Εργαλεία

  1. κατσαρολάκι
  2. ξυλάκια για γλειφιτζούρια
  3. σπάτουλα σιλικόνης
  4. μπολάκια
  5. πολυμίξερ
  6. μαχαίρι σοκολάτας ή τρίφτης σοκολάτας
  7. ζυγαριά
  8. μίξερ
  9. ξύλινη κουτάλα

Πώς θα τα φτιάξουμε

  1. Βάζουμε τα μπισκοτάκια στο πολυμίξερ και τα πολτοποιούμε, ώστε να πάρουν τη μορφή  σκόνης· στη συνέχεια, τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  2. Κόβουμε ή τρίβουμε τη σοκολάτα σε πολύ μικρά κομματάκια και τη βάζουμε σε ένα μπολάκι, το οποίο το τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό, που, με τη σειρά του, το τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αυτή η διαδικασία λέγεται μπεν μαρί.  Ανακατεύουμε συνεχώς με τη σπάτουλα σιλικόνης. ώσπου να λιώσει η σοκολάτα.
  3. Προσθέτουμε τη σοκολάτα στο μπολ με τα τριμμένα μπισκότα.
  4. Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το μέλι.
  5. Αν χρειαστεί ανακατεύουμε και με το χέρι μας, γιατί το μέλι μπορεί να κολλάει στην κουτάλα.
  6. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές, φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια και τους βάζουμε το ξυλάκι από κάτω.
  7. Ώσπου να φτιάξουμε τη μαρέγκα, τα βάζουμε στο ψυγείο.
  8. Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, το ασπράδι με την άχνη ζάχαρη, ώσπου να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
  9. Τη μοιράζουμε σε μπολάκια και χρωματίζουμε με τα χρώματα που μας αρέσουν.
  10. Παίρνουμε τα γλειφιτζούρια και τα βουτάμε στη χρωματισμένη μαρέγκα ή τα αλείφουμε με ένα κουταλάκι.
  11. Από πάνω τοποθετούμετα στολίδια.
  12. Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.

 

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies