Αρχική Μωρό 0-2Πρακτικός Οδηγός Λόγοι για να πάει το παιδί παιδικό!

Λόγοι για να πάει το παιδί παιδικό!

από kmir

anaptyxi dyslexiaΥπάρχουν πολλές συζητήσεις γύρω από το θέμα εάν πρέπει οι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στον βρεφονηπιακό σταθμό.

Οι μαμάδες που δεν εργάζονται έχουν το πλεονέκτημα να τα κρατάνε στο σπίτι σε αντίθεση με εκείνες που εργάζονται και δεν έχουν κάποια γιαγιά ή παππού για να το αφήσουν.

Του Στέλιου Μαντούδη, Αναπτυξιακού εργοθεραπευτή, www.mandou.gr

Σε όποια από τις δύο περιπτώσεις και αν ανήκει κάποια μητέρα είναι θετικό για τα παιδιά ηλικίας 3-4 χρονών, να ξεκινούν την «εκπαίδευση» τους σε παιδικούς σταθμούς και να γίνονται ανεξάρτητα και πιο κοινωνικά.

Το μωρό αναπτύσσει πιο γρήγορα τις δεξιότητες του!

Στον βρεφικό σταθμό, το παιδί σας, θα αναπτύξει γρηγορότερα δεξιότητες όπως είναι οι κοινωνικές και ο λόγος-ομιλία. Σε ένα περιβάλλον στο οποίο θα συναναστρέφεται για αρκετές ώρες με άλλα παιδιά και βρέφη θα γίνει πιο επικοινωνιακό, θα μάθει να μοιράζεται, να παίζει αλλά και να αναπτύσσει το λεξιλόγιο του.

Το μωρό σας θα μάθει να ακολουθεί ένα δομημένο πρόγραμμα!

Στους βρεφικούς σταθμούς ακολουθούν συγκεκριμένα παιδαγωγικά προγράμματα δραστηριοτήτων, ύπνου, φαγητού κλπ. Σύμφωνα με αυτά το βρέφος- παιδί πειθαρχείτε, μαθαίνει να μη χτυπάει τα άλλα παιδάκια, τρόπους συμπεριφοράς όπως να πλένει τα χεράκια του πριν το φαγητό, μαθαίνει να ρυθμίζει τα συναισθήματα του όπως να μη φωνάζει όταν δεν γίνεται το δικό του και να συμμετέχει παίζοντας σε ομαδικά παιχνίδια.

Μαθαίνουν να προσαρμόζονται σε νέο περιβάλλον!

Για τα περισσότερα βρέφη- παιδιά είναι δύσκολο να αποχωριστούν τη θαλπωρή της μαμάς και το δωμάτιο τους, πόσο μάλλον να βρεθούν σε ένα περιβάλλον γεμάτο με νέα πρόσωπα.

Ο βρεφικός σταθμός δίνει την ευκαιρία στο βρέφος-παιδί σας να ανεξαρτητοποιηθεί και να μάθει να προσαρμόζεται σε νέες περιστάσεις. Η προσαρμογή είναι μια διαδικασία που θέλει τον χρόνο της. Σε άλλα βρέφη-παιδιά γίνεται ευκολότερα και σε άλλα πιο δύσκολα.

Η συμβουλή του ειδικού!

Οι περισσότεροι γονείς, θεωρούν ότι το παιδί χρειάζεται προετοιμασία προτού πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Πολύ συχνά συναντάμε γονείς οι οποίοι οι ίδιοι χρειάζονται να προετοιμαστούν ψυχολογικά και συναισθηματικά και να εμπιστευτούν τον νέο χώρο και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την φροντίδα και αγάπη του παιδιού.

Γονείς και κυρίως μητέρες, οι οποίες δυσκολεύονται να διαχειριστούν τα συναισθήματα του αποχωρισμού και μεταδίδουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα τους, στο παιδί, καλό είναι να συμβουλευτούν έναν Ειδικό σε Αναπτυξιακό Κέντρο, προκειμένου να τους γίνει συμβουλευτική. Με αυτό τον τρόπο παιδί θα μπορέσει να προσαρμοστεί εύκολα και γρήγορα στο νέο σχολικό περιβάλλον.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies