Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Συγκλονιστικές φωτογραφίες τοκετών!

Συγκλονιστικές φωτογραφίες τοκετών!

από kmir

fwto1Η φωτογράφος Leilani Rogers έχει φωτογραφίσει πάνω από 50 μητέρες στη πιο σημαντική στιγμή της ζωής τους, στη γέννηση των παιδιών τους.

Μοιράζεται μαζί μας τις πιο αξέχαστες και συγκλονιστικές στιγμές που έζησε στη δουλειά της.

 

 

 

 

amniakos sakos1«Το να φωτογραφίσω ένα μωρό που γεννιέται ακόμα στο αμνιακό του σάκο, ήταν πιθανόν η πιο καθοριστική στιγμή για μένα ως φωτογράφος. Οι συνθήκες της γέννας δεν ήταν ιδανικές. Ήταν σκοτεινά, το δωμάτιο ήταν μικρό και υπήρχαν πολλά άτομα του ιατρικού προσωπικού. Αργότερα είδα τι είχα τραβήξει και ξεκίνησα να κλαίω, γιατί ήταν τόσο όμορφο και σπάνιο, που ένιωσα ευλογημένη που το βίωσα, έστω και μέσω του φακού μου.»

 

  

 

plati«Η επτάχρονη κόρη της πιέζει τη πλάτη της μητέρας της. Μπήκε τόσο ήρεμα και γλυκά στο δωμάτιο που γεννούσε η μητέρα της και ήθελε να βοηθήσει. Η μητέρα της μου εκμυστηριεύτηκε αργότερα πόσο παρήγορο ήταν που βρισκόταν εκεί, και πόσο θαυμάζει τη κόρη της για τη παρηγοριά της.»

 

 

 

 

 

vbc«Συχνά με ρωτάνε αν με ενοχλεί να βλέπω τις χειρουργικές επεμβάσεις και τις καισαρικές. Δε με ενοχλεί καθόλου. Βρίσκω αυτές τις στιγμές της γέννας το ίδιο όμορφες και συναρπαστικές με το φυσιολογικό τοκετό.»

 

 

 

 

 

 

6 fingers«Αυτό είναι μια σπάνια περίπτωση – ένα μωρό που γεννήθηκε με 6 δάχτυλα. Σίγουρα μια έκπληξη για τη μαμά και την ιατρική ομάδα, αλλά μια ξεχωριστή περίπτωση. Δεν υπάρχει οστό στο δάχτυλο, αλλά είχε νύχι.»

 

 

 

 

 

 

water birth«Συχνά μου κόβεται η ανάσα όταν τραβάω μητέρες να παίρνουν αγκαλιά τα μωρά τους. Η χαρά, η ανακούφιση και η κούραση είναι τόσο έντονες.»

 

 

 

 

 

 

 

umbilical cord«Τι προνόμιο που είναι να έρχεσαι κοντά στον πλακούντα και στον ομφάλιο λώρο. Είναι συναρπαστικά και εξυπηρετούν ένα σημαντικό σκοπό.»

 

 

 

 

 

 

aniphia«Αυτή η φωτογραφία σημαίνει πολλά για μένα. Είναι η ανηψιά μου. Ήρθε ήρεμα σε αυτό τον κόσμο και πήρε το χρόνο της για να ανοίξει τα μάτια της και να δει το περιβάλλον της.»

 

 

 

 

 

 

 

 

hands and knees

«Μου αρέσουν οι φωτογραφίες που δείχνουν ότι μια γυναίκα μπορεί να γεννήσει σε πολλές διαφορετικές στάσεις. Δεν πρέπει να περιορίζονται ανάσκελα. Αυτό πάει ενάντια στη βαρύτητα, έτσι δεν είναι; Πολλές φορές μια αλλαγή στη στάση μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα.»

 

 

 

  

hands«Φωτογραφίζω πολλές γέννες στο σπίτι και σε κλινικές. Σε αυτή τη φωτογραφία μου αρέσει πως η μαμά εκτείνει τα χέρια της, για να πάρει αγκαλιά το νεογέννητό της.»

 

 

 

 

 

 

water«Βλέπω πολλές γέννες στο νερό. Αλλά η μπανιέρα χρειάζεται χρόνο να γεμίσει. Μερικές φορές η γέννα γίνεται τόσο γρήγορα, που δεν υπάρχει χρόνος για αυτή τη διαδικασία.»

 

 

 

 

 

 

2 womans«Είναι τιμή να γιορτάζεις με διαφορετικές οικογένειες. Αυτή η οικογένεια αποτελείται από 2 μαμάδες, και η σύντροφός της μαία.»

 

 

 

 

 

 

 

eace«Μια άλλη όμορφη φωτογραφία σε κλινική. Πρόσεξα αργότερα το σήμα με τα δάχτυλα του μωρού, ότι βρίσκεται σε ειρήνη.»

 

 

 

 

 

 

www.redbookmag.com

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies