Αρχική Είμαι ΈγκυοςΠρακτικός Οδηγός Αποβολή: 11 πράγματα που δεν ξέρατε!

Αποβολή: 11 πράγματα που δεν ξέρατε!

από kmir

PalindromiKuisiΕίναι μια από τις πιο ψυχοφθόρες στιγμές που μπορεί να βιώσει μια γυναίκα.

Η αποβολή σε ένα μωρό που περιμένει συνήθως με μεγάλη λαχτάρα και ανυπομονησία είναι κάτι που δεν μπορεί να ξεπεραστεί ούτε γρήγορα, ούτε εύκολα.

Και ακόμα κι αν ξεπεραστεί, από τη στιγμή που έχει συμβεί, στο μυαλό της μπαίνει πια η ιδέα ότι μπορεί να ξανασυμβεί. Κι αυτό μπορεί να την κάνει ακόμα και να καταρρεύσει.

Επειδή όντως η αποβολή είναι μια κατάσταση που έχουν αντιμετωπίσει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο και είναι κάτι που δεν μπορούν εύκολα να το διαχειριστούν, διαβάστε τι πρέπει να γνωρίζει μια γυναίκα, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο και αν ο μη γένοιτο συμβεί, να μπορέσει να προχωρήσει παρακάτω στη ζωή της.

1. Οι αποβολές συμβαίνουν πιο συχνά απ’ όσο νομίζετε!

Οι αριθμοί κάνουν συνήθως λόγο για περίπου 15% των κυήσεων που καταλήγουν σε αποβολή, που ονομάζεται επίσης «πρόωρη απώλεια εγκυμοσύνης» ή «αυτόματη αποβολή». Ομως, με τα ιδιαίτερα ευαίσθητα τεστ ανίχνευσης της εγκυμοσύνης που υπάρχουν σήμερα διαθέσιμα, ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι και διπλάσιος, δηλαδή να φτάνει ακόμα και το 30% του συνόλου των κυήσεων.

2. Η αποβολή συμβαίνει νωρίς στην εγκυμοσύνη!

Ο ορισμός της αποβολής είναι μια εγκυμοσύνη που χάνεται πριν από τις 20 εβδομάδες, αλλά σχεδόν όλες οι αποβολές συμβαίνουν πριν από την 12η εβδομάδα. Αυτός είναι ο λόγος που οι γονείς συχνά περιμένουν μέχρι το δεύτερο τρίμηνο για να ανακοινώσουν την εγκυμοσύνη. Μια εγκυμοσύνη που χάνεται μετά την 20ή εβδομάδα δεν αναφέρεται ως αποβολή, αλλά ως θνησιγένεια.

3. Μπορεί να μην ξέρετε ότι έχετε αποβάλλει!

Μια γυναίκα μπορεί να αποβάλλει κατά τις πρώτες 10 ημέρες της σύλληψης και να μην γνωρίζει καν ότι είχε απώλεια εγκυμοσύνης, μπορεί να νομίζει ότι έχει περίοδο. Η αιμορραγία είναι ένα κοινό σύμπτωμα της αποβολής, όπως είναι και οι σοβαρές κοιλιακές κράμπες. Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα και γνωρίζετε ότι είστε έγκυος, δείτε έναν γιατρό, προκειμένου να αποφύγετε τις δύο πιθανές επιπλοκές της αποβολής, την αιμορραγία και τη μόλυνση.

4. Δεν φταίει η μητέρα για την αποβολή!

Οι περισσότερες αποβολές συμβαίνουν λόγω γενετικών ανωμαλιών στο έμβρυο. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το προβλέψει ή να το αποτρέψει κανείς. Απλώς συμβαίνει.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies