Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΟμορφιά Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μελάνωμα!

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μελάνωμα!

από kmir

prostasia iliosΜπορεί να έχετε ακούσει για το μελάνωμα, αλλά πιθανότατα δεν γνωρίζετε όλα όσα χρειάζεται για να παραμείνετε ασφαλείς.

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια δύσκολη ασθένεια του δέρματος είναι καλό να ανανεώσετε τις γνώσεις σας.

Οι άνθρωποι συνδέουν συχνά το μελάνωμα με τις ελιές που φαίνονται άσχημες ιδιαίτερα σε ανοιχτόχρωμα δέρματα, που δεν χρησιμοποιούν αντηλιακό, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Το μελάνωμα είναι ένας θανατηφόρος καρκίνος του δέρματος και εκδηλώνεται κάποιες φορές με τρόπους δεν θα φανταζόσασταν.

Είναι καιρός να μάθετε 10 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το μελάνωμα!

1. Είναι μία από τις πιο κοινές μορφές καρκίνου σε νέους ενήλικες. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει είτε λόγω της χρήσης σολάριουμ, είτε λόγω της μη χρήσης αντηλιακού.

2. Επηρεάζει τους ανθρώπους όλων των αποχρώσεων του δέρματος. Είναι αλήθεια ότι τα άτομα με περισσότερη χρωστική ουσία στο δέρμα τους έχουν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος, επειδή έχουν μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο, αλλά αυτό δεν τους δίνει δωρεάν εισιτήριο για να παρακάμψουν τα αντηλιακά.

Τα καρκινώματα που συνδέονται με την έκθεση στον ήλιο σπάνια συμβαίνουν στους μαύρους, όπως επίσης και το μελάνωμα και αν αυτό συμβεί θα είναι ως επί το πλείστον στις παλάμες και τα πέλματα. Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί και για το λόγο αυτό θα πρέπει να παίρνουν προφυλάξεις.

3. Το μελάνωμα μπορεί να μην αναπτυχθεί σε μια υπάρχουσα ελιά. Η ιδέα ότι μια μεγάλη ελιά (σπίλος) μπορεί να μετατραπεί σε μελάνωμα είναι μια ιδέα που κάποιοι ειδικοί θεωρούν ότι ισχύει και κάποιοι όχι. Υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορεί να έχετε μια σειρά από ελιές που δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα, αλλά μπορεί να πάθετε μελάνωμα σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος.

4. Μπορεί να συμβεί σε άτομα με λίγες ή καθόλου ελιές. Ναι, τα συμπτώματα του μελανώματος περιλαμβάνουν μια αλλαγή στο σχήμα, το μέγεθος ή το χρώμα ενός σπίλου (ελιά) και όσο περισσότερες έχετε, τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχετε για μελάνωμα. Αλλά ακόμα και οι άνθρωποι που δεν έχουν πολλές ελιές, διατρέχουν κίνδυνο για μελάνωμα.

5. Μπορεί να μην είναι καν ελιά. Το μελάνωμα μπορεί, επίσης, να μοιάζει με μια μελανιά που δεν επουλώνεται ή μια σκοτεινή ράβδωση κάτω από το νύχι του χεριού ή του ποδιού.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies