Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! 10 πράγματα που καθαρίζουμε λάθος!

10 πράγματα που καθαρίζουμε λάθος!

από kmir

GrigoroSugirismaΤο καθάρισμα του σπιτιού έχει συνέχεια τα πάνω και τα κάτω του – θέλετε να το καθαρίσετε, το αναβάλλετε, τελικά το καθαρίζετε και ξαφνικά το σπίτι είναι ξανά βρώμικο.

Ποια αντικείμενα του σπιτιού καθαρίζουμε λάθος;

Τουαλέτες!

Και όμως, ακόμα και εάν όλο το μπάνιο σας λάμπει, υπάρχει μία περιοχή που αγνοείτε, και αυτή είναι το πίσω μέρος της τουαλέτας σας. Δεν φαίνεται εύκολα, αλλά μαζεύει όλες τις βρομιές. Για να την καθαρίσετε, πάρτε λίγο χαρτί κουζίνας, στρίψτε το έτσι ώστε να μοιάζει με πούρο, βουτήξτε το σε καθαριστικό και τρίψτε την περιοχή μέχρι να γίνει πεντακάθαρη.

Σκουπιδοφάγος!

Είναι απαραίτητο να τον καθαρίζετε μία φορά την εβδομάδα. Αντί για κάποιο έτοιμο καθαριστικό, προτιμήστε σπιτικά παγάκια από λευκό ξύδι ή πετάξτε μέσα φλούδες κίτρου μαζί με κρύο νερό.

Πετσέτες!
Χρησιμοποιείτε μαλακτικό στις πετσέτες σας; Ποτέ ξανά! Ο λόγος που θα πρέπει να το αποφύγετε είναι ότι εξαιτίας του χάνουν την απορροφητικότητα τους.

Υγραντήρες!
Αντί να αλλάζετε απλώς το νερό συχνά, είναι προτιμότερο να το αλλάζετε κάθε μέρα, να καθαρίζετε τον υγραντήρα κάθε τρεις μέρες και να σιγουρέψετε ότι η γύρω περιοχή είναι στεγνή. Επίσης, είναι καλό να τον καθαρίζετε πολύ καλά τουλάχιστον μία φορά το μήνα, αποσυναρμολογώντας τον και τρίβοντας τον με λευκό ξύδι.

Τρίχες κατοικίδιων!
Ό,τι και εάν κάνετε, όσες φορές την ημέρα και εάν καθαρίσετε, πάντα κάτι θα σας ξεφύγει. Ο καλύτερος τρόπος για να εξαφανίσετε όλες τις τρίχες είναι να βρέξετε ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια και να περάσετε με αυτό όλα τα έπιπλα.

Ρούχα γυμναστικής!
Και όμως, μόνο το απορρυπαντικό δεν αρκεί για να φύγει η μυρωδιά από τα ρούχα με τα οποία γυμνάζεστε. Για να το καταφέρετε αυτό θα πρέπει να προσθέσετε λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα. Βάλτε τα ρούχα σας στο πλυντήριο όπως κάνετε πάντα και βάλτε το ξύδι στο πρώτο πλύσιμο. Μετά από ένα πλύσιμο χρησιμοποιήστε μισό φλιτζάνι σόδας και βάλτε τα ρούχα στο στεγνωτήριο.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies