Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! 1-7 Νοεμβρίου: 22η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

1-7 Νοεμβρίου: 22η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

από kmir

evdomada mitrikou thilasmou1-7 Νοεμβρίου: 22η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού!!!

Το θέμα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού για το 2014, όπως αυτό ανακοινώθηκε από την Παγκόσμια Συμμαχία για την Προώθηση του Μητρικού Θηλασμού (World Alliance for Breastfeeding Action – WABA) είναι: “BREASTFEEDING: A Winning Goal – For Life!” (ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Ένα νικητήριο γκολ για τη ζωή).

Η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, προωθείται σε παγκόσμιο επίπεδο από την WABA, την WHO, και τη UNICEF και είναι μια ευκαιρία για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του μητρικού θηλασμού για την παιδική επιβίωση και ανάπτυξη, αλλά και για την υγεία των μητέρων.

Το φετινό θέμα της 22ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, επιβεβαιώνει τη σπουδαιότητα της αύξησης και ενίσχυσης των προσπαθειών όλων μας για την προστασία, προώθηση και υποστήριξη του μητρικού θηλασμού – κατά την αντίστροφη μέτρηση των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας, και πέρα από αυτούς- προκειμένου να καταστεί δυνατό ολοένα και περισσότερες μητέρες να καταφέρουν να θηλάσουν τα παιδιά τους!

Πώς ξεκίνησε η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού!

Το 1990, στη Συνάντηση Κορυφής για τα Παιδιά, οι εκπρόσωποι όλων των κρατών του κόσμου δεσμεύτηκαν να δραστηριοποιηθούν ενάντια στην τάση να αποφεύγεται ο μητρικός θηλασμός και να υποκαθίσταται από το βρεφικό γάλα του εμπορίου.

Το 1992 η διεθνής κοινότητα καθιέρωσε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού μέσα στον Αύγουστο ενώ στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε χρόνο 1 με 7 Νοεμβρίου από το 1996.

 

 

 

 

www.mitrikosthilasmos.com

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies