Αρχική Παιδί 2-6Ψυχολογία Όταν το παιδί έχει χαμηλή σχολική επίδοση!

Όταν το παιδί έχει χαμηλή σχολική επίδοση!

από kmir

sxolikes epidoseisΠως θα βοηθήσουμε το παιδί μας που έχει χαμηλή σχολική επίδοση;

Της Έρης Μπασιούκα, Σωματικής ψυχοθεραπεύτριας, Συντονίστρια Σχολών Γονέων

-Είναι σημαντικό να σκέφτεστε θετικά για κάθε παιδί, να ψάχνετε για το καλύτερο, να τα βοηθήσετε να συνειδητοποιήσουν τα πλεονεκτήματά τους.

-Μιλάτε τους για τα καλά στοιχεία που έχουν και μιλάτε στο κάθε παιδί χωριστά για τις ικανότητες που έχει.

-Παραδεχτείτε το παιδί σας όπως είναι, αγνοώντας τις αποτυχίες του και τονίζοντας τις επιτυχίες του.

-Συμπεριφερθείτε με αγάπη και στοργή στο παιδί σας ενισχύοντας το αίσθημα του ότι αξίζει την εκτίμηση και την αγάπη των άλλων.

-Ενθαρρύνετε το παιδί σε κάθε βήμα του. Χρησιμοποιήστε φράσεις που θα τονίσουν την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

-Εργαστείτε για τη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας ζεστής, μιας ατμόσφαιρας ενδιαφέροντος μέσα στην οποία όλα τα παιδιά εκτιμούνται, ακούγονται και έχουν ευκαιρίες να συνεισφέρουν και να συμμετέχουν στην ανάληψη ευθυνών.

-Βοηθήστε τα παιδιά να αισθανθούν ικανά με την αγάπη, την ενθάρρυνση και την υποστήριξη. Επαινείτε τα όσο το δυνατόν πιο συχνά αλλά όχι με ψεύτικη πρόφαση ή όταν ο έπαινος δεν τους αρμόζει.

-Επιτρέψτε στα παιδιά να εκφράζονται ελεύθερα, να συζητούν για τα συναισθήματά τους, πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους.

-Μη φοβάστε να απολογηθείτε. Τα παιδιά άλλωστε καταλαβαίνουν τα λάθη. Εξηγείστε τους πως δεν είναι τραγικό να αποτύχεις. Όλοι κάνουμε λάθη!

-Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν υπευθυνότητα αναλαμβάνοντας κάποιες εργασίες (καθαριότητα, μάζεμα παιχνιδιών, φροντίδα μικρότερου παιδιού κ.τ.λ.) που μπορούν να τα καταφέρουν σύμφωνα με την ηλικία τους.

-Να θυμάστε να του εκφράζετε συχνά την αγάπη σας με λόγια και με χάδια και την εμπιστοσύνη που του έχετε ότι είναι ικανό και θα τα καταφέρει στη ζωή του μιας και θα είναι τα λόγια που θα το συνοδεύουν σε όλη του τη ζωή!!!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies