Υλικά
- • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- • 1 κ.σ. λάδι
- • 1 κουτάκι μπύρα
- • 1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
- -Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι.
- -Προσθέτουμε λίγο λίγο την μπύρα και ζυμώνουμε.
- -Η ζύμη είναι έτοιμη όταν μαζευτεί σε μπάλα και καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ.
- -Σκεπάζουμε καλά την ζύμη, την βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για σαράντα λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει.
- -Όταν είναι έτοιμη ζυμώνουμε ελαφρά για λίγο.
- -Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μέρη και πλάθουμε το καθένα σε σχήμα καρβελιού ή φρατζόλας (ότι μας αρέσει).
- -Τοποθετούμε τα ψωμάκια μας σε λαδωμένο ταψί και τα χαράζουμε.
- -Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- -Ρίχνουμε σουσάμι, το πατάμε λίγο να κολλήσει, το χαράζουμε.
- -Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για καμιά ώρα.
Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”. |