Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Ψαρονέφρι με μουστάρδα

Ψαρονέφρι με μουστάρδα

από kmir

PsaronefriMoustardaΑπό την Αναστασία Παπά

Υλικά
1 κιλό ψαρονέφρι
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ρίγανη
1 φλιτζανάκι κρασί λευκό
4 γεμάτες κουταλιές μουστάρδα
ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
αλάτι-πιπέρι
1 ζουμερό λεμόνι
1 γεμάτη κουταλιά μουστάρδα

Εκτέλεση
Κόψτε το ψαρονέφρι σε στρογγυλά φιλετάκια. Αλατοπιπερώνετε τα φιλετάκια και τα σοτάρετε σε ελαιόλαδο στο οποίο προσθέστε και μία κουταλιά βούτυρο. Τα γυρίζετε από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά, να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Τα πασπαλίζετε με ρίγανη. Σε ένα μπολ χτυπάτε το κρασί με τις 4 κουταλιές μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Περιχύνετε τα φιλετάκια. Κόβετε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζετε ανάμεσα στα κομμάτια του κρέατος. Προσθέστε ελάχιστο νεράκι. Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα φιλετάκια. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, στύβετε ένα ζουμερό λεμόνι και στον χυμό προσθέστε μια γεμάτη κουταλιά μουστάρδα. Ανακατεύετε καλά και το περιχύνετε το φαγητό μας. Αφήνετε το φαγητό να πάρει 2-3 βράσεις ακόμα και κατεβάζετε από την φωτιά. Ταιριάζει τέλεια με πουρέ πατάτας ή ρύζι. Καλή σας όρεξη!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies