Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Χταπόδι με ούζο στα κάρβουνα!

Χταπόδι με ούζο στα κάρβουνα!

από kmir

XtapodakiKsudatoΤης Καλλιόπης Αλεξανδρή

Υλικά

1 φρέσκο χταπόδι

1 κ. γλυκού πιπέρι

½ φλ. ούζο

¼ φλ. τσαγιού Λάδι

χυμό από 1 λεμόνι

1 κ. σούπας ρίγανη

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το πιπέρι, σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ούζο και το αφήνουμε για 20 λεπτά. Κόβουμε τα πλοκάμια του χταποδιού.
Βάζουμε τη σχάρα να ζεσταθεί στα κάρβουνα. Βουτάμε μισό λεμόνι σε λίγο ελαιόλαδο και αλείφουμε τη σχάρα. Βάζουμε το χταπόδι στη σχάρα και ψήνουμε για 5-8 λεπτά. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies