Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Χταπόδι κρασάτο

Χταπόδι κρασάτο

από kmir

XtapodiKrasatoΑπο την Ελένη Μαστρογιάννη

Υλικά

1 χταπόδι 

1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

2 φλιτζάνια τσαγιού κρασί μαύρο

1 κρεμμύδι μέτριο

3/4 κιλού ντομάτες ώριμες

Αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά το χταπόδι, στην συνέχεια κόψτε το χταπόδι σε μεγάλα τεμάχια και βάλτε το στην κατσαρόλα με το λάδι και το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. «Σβήστε» το χταπόδι με κρασί, προσθέστε και τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι, πιπέρι. Σκεπάστε τη κατσαρόλα και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει και να μείνει μόνο με ελάχιστη σάλτσα!

 

Tip: Μπορεί να χρειαστεί κατά την διάρκεια του βρασίματος, να προσθέσετε λίγο νερό.

Καλή σας όρεξη!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies