Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Χταπόδι κρασάτο

Χταπόδι κρασάτο

από kmir

XtapodiKrasatoΤης Ελένης Μαύρου

Υλικα

1 χταπόδι

1 κούπα κρασί λευκό

ξύδι

1 φύλλο Δάφνης

μισή κούπα λάδι

Εκτέλεση

Παίρνουμε το χοντρό χταπόδι, καθαρίζουμε το κεφάλι και χωρίζουμε τα πλοκάμια του. Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσει αρκετά το χταπόδι. Αφού βράσει το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το σοτάρουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι. Το σβήνουμε με 1 κούπα κρασί λευκό, 1 κούπα από το ζουμί του και λίγο ξύδι. Το αφήνουμε να ψηθεί τελείως για να τραβήξει τα υγρά του και είναι έτοιμο!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies