Αρχική Πριν την εγκυμοσύνηΓονιμότητα Χρονοδιάγραμμα για τη γονιμότητα;

Χρονοδιάγραμμα για τη γονιμότητα;

από kmir

gonimotita_elleΜια νέα μελέτη που υπολογίζει τις πιθανότητες να μείνει μια γυναίκα έγκυος με βάση την ηλικία της και το διάστημα που διαρκεί η προσπάθειά της, ίσως δώσει τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψήφιων μητέρων.

Κάνετε τα πάντα, αλλά οι κόποι σας δεν αποδίδουν καρπούς; Τώρα μπορείτε να ανατρέξετε σε ένα πρόγραμμα που δείχνει το δρόμο για τη γονιμοποίηση του ωαρίου σας. Σύμφωνα με ένα νέο… χρονοδιάγραμμα που συνέταξαν Βρετανοί ειδικοί, καθοριστικοί παράγοντες για την επιτυχία κάθε σχετικής απόπειρας ενός ζευγαριού είναι η διάρκειά της, καθώς και η ηλικία της γυναίκας. Για παράδειγμα, μια 25χρονη που προσπαθεί να γίνει μητέρα επί έξι μήνες έχει 15% πιθανότητες να το πετύχει μέσα στον επόμενο.

Ο συγκεκριμένος πίνακας διαμορφώθηκε από μια ομάδα γυναικολόγων και οικονομολόγων από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Warwick και του London School of Economics αντίστοιχα, με κριτήριο την ηλικία της γυναίκας αλλά και το χρονικό διάστημα κατά το οποίο έχει βάλει στόχο να αποκτήσει παιδί. Σύμφωνα με τον πίνακα, μια 30άρα που προσπαθεί να μείνει έγκυος επί έξι μήνες έχει 13% πιθανότητες να δει τους κόπους της να ανταμείβονται μέσα στον επόμενο. Μια 40άρα που έχει αντιληφθεί ότι το βιολογικό της ρολόι χτυπά επικίνδυνα και επιδιώκει το ίδιο επί εννιά μήνες έχει μόλις 4% πιθανότητες να συλλάβει μέσα στις επόμενες τριάντα ημέρες.

Μέσα από αυτόν τον πίνακα οι επιστήμονες θέλουν να περάσουν το εξής μήνυμα: Μην καταφύγετε σε ειδικό για βοήθεια αν η προσπάθειά σας διαρκεί λιγότερο από ένα έτος. Όπως τονίζει η καθηγήτρια Τζέραλντιν Χάτσχορν, «σήμερα τα ζευγάρια είναι ανυπόμονα. Νομίζουν πως, αν δεν γίνει κάτι σε σύντομο διάστημα, υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Το καλύτερο είναι να περιμένουν για ένα χρόνο. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PloS One.

Όπως φαίνεται, ίσως ο συγκεκριμένος πίνακας να δείχνει σε κάθε ενδιαφερόμενο αν ήρθε η ώρα να απευθυνθεί σε κάποιο γιατρό ή αν πρέπει να επιμείνει λίγο ακόμα. Ωστόσο, από τη στιγμή που εμπλέκονται πολλοί παράγοντες στη διαδικασία σύλληψης ενός παιδιού, δεν έχουν τόση σημασία οι αριθμοί όσο τα άτομα που βρίσκονται πίσω από αυτούς…

Info: Κάντε κλικ εδώ για μπορείτε να δείτε περισσότερα για την έρευνα.

Πηγή: www.elle.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies