Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Χοιρινό με Μέλι και Πορτοκάλι!

Χοιρινό με Μέλι και Πορτοκάλι!

από kmir

XoirinoMeliPortokali_1Απο την Μαρία Σκαφίδα

Υλικά

4 κιλά μπούτι χοιρινό ή ρολό χοιρινό

χυμός δύο πορτοκαλιών

2 πορτοκάλια σε φέτες

1 πράσινο μήλο σε φέτες

½ κούπα μέλι

1 κούπα κρασί γλυκό Σάμου

1 κούπα κρασί λευκό

1 κούπα νερό

2 ξυλαράκια κανέλας

10 γαρίφαλα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. δενδρολίβανο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά το χοιρινό και το αλατοπιπερώνετε. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε καλά το χυμό πορτοκαλιού με το μέλι, τα κρασιά, την κανέλα, τα γαρίφαλα, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι. Μέσα σ’ αυτή τη μαρινάδα βάζετε το χοιρινό, το σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 24 ώρες. Κατά διαστήματα το γυρίζετε ώστε να μαριναριστεί από όλες του τις πλευρές. Την επόμενη μέρα βγάζετε το χοιρινό από το ψυγείο, το βάζετε σε μια γάστρα ή ταψί, το περιχύνετε με τη μαρινάδα και προσθέτετε λίγο νερό. Το σκεπάζετε με τις φέτες του πορτοκαλιού και του μήλου. Καλύπτετε το σκεύος με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε 180 βαθμούς Κελσίου για 3 ½-4 ώρες! Κατά διαστήματα το γυρίζετε και το περιβρέχετε με το ζουμί του. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Προς το τέλος αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε το χοιρινό να ροδίσει. Σουρώνετε σε μικρή κατσαρόλα το ζουμί από το ταψί και προσθέτετε μια κουταλιά σούπας κορν φλάουερ που έχετε διαλύσει πολύ καλά σε λίγο κρύο νερό. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία και περιχύνετε το κρέας. Σερβίρετε με ζυμαρικά ή πατάτες ψητές. Καλή σας όρεξη!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies