Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Χοιρινό με λάχανο και αυγολέμονο

Χοιρινό με λάχανο και αυγολέμονο

από kmir

lahano_xoirinoΑπό την Αθηνά Λάβδα

Υλικά

1 μέτριο λάχανο

60ml ελαιόλαδο

1 κιλό χοιρινό σε κομματάκια

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι

2 κλαράκια σέλινο

1 μικρή πιπερίτσα καυτερή

Χυμός από 1 λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα σε σκόνη

Για το αυγολέμονο (προαιρετικά)

2 αυγά

Χυμός από 1 λεμόνι

1 κουταλιά κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε και κόψουμε σε κομμάτια το λάχανο το βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Μετά το στραγγίζουμε. Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του χοιρινού για 7 λεπτά. Μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κουκουνάρι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σέλινο, την καυτερή πιπεριά, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Ανακατεύουμε για λίγο και μετά προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν όλα. Αφού πάρει βράση σιγοβράζουμε για 35 λεπτά. Προσθέτουμε και το στραγγισμένο λάχανο και σιγοβράζουμε και για άλλα 40 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αφού πρώτα διαλύσουμε το κορν φλαουρ εκεί. Παίρνουμε από το φαγητό μας κουταλιές και τις ρίχνουμε στο αυγολέμονο. Αφού έχει τη σωστή θερμοκρασία, ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies