Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Χοιρινό με κυδώνια στη γάστρα!

Χοιρινό με κυδώνια στη γάστρα!

από kmir

Xoirino KudoniaΥλικά

1200 γρ. χοιρινό σπάλα ή μπούτι
4 μεγάλες πατάτες
2 μεγάλα κυδώνια
3 μέτρια κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
¾ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ. γλ. βούτυρο
1 ποτήρι κρασί
Δεντρολίβανο
Ρίγανη
Θυμάρι
1 κ. γλ. ζάχαρη ή μέλι
Αλάτι
Πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας το κόβουμε σε μερίδες, το βάζουμε στη γάστρα ρίχνουμε το μισό λάδι, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Στην συνέχεια, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε -κυδωνάτες-, έπειτα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Πλένουμε τα κυδώνια, καθαρίσουμε τις φλούδες και τους σπόρους, τα κόβουμε και αυτά σε κυδωνάτα κομμάτια και τα ρίχνουμε μαζί με τις πατάτες. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το βούτυρο, τ᾿ ανακατεύουμε και τα τοποθετούμε ανάμεσα στο κρέας.

Ρίχνουμε το κρασί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°βαθμούς, για 1 ώρα περίπου. Αν έχει πάρει χρώμα το κρέας το γυρνάμε απ᾿ την άλλη, (αλλιώς τ᾿ αφήνουμε όπως είναι) και συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς καπάκι, για 1 ώρα ακόμα περίπου μέχρι να ροδίσει και να μείνει με το λάδι του.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies