Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Χανούμισσες!

Χανούμισσες!

από kmir

XanoumisesΤης Ναταλίας Σκούρα

Υλικά για τη γέμιση:
3 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
γαρίφαλο 

Για το σιρόπι:
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 + 1/3 φλ. τσαγιού νερό
1 ξύλο κανέλας
φλούδα από 1 λεμόνι
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
250 γρ. μαργαρίνη 

Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα υλικά για τη γέμιση. Απλώνουμε 1 φύλλο πάνω σε επίπεδη επιφάνεια και το αλείφουμε με μαργαρίνη. Πασπαλίζουμε πάνω στο φύλλο ένα μέρος από τη γέμιση, αφήνοντας περιθώριο 1 εκ. γύρω – γύρω. Με τη βοήθεια ενός πολύ λεπτού κυλινδρικού ξύλου, όπως είναι ο παραδοσιακός πλάστης για άνοιγμα φύλλου, τυλίγουμε το φύλλο ρολό. Κρατάμε το ρολό από τις δυο άκρες και το σουρώνουμε. Τραβάμε προσεκτικά το ξύλο και κόβουμε το ρολό σε 3 ή 4 κομμάτια. Συνεχίζουμε έτσι, ώσπου να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση. Βάζουμε τα κομμάτια σε ταψί φούρνου και τα περιχύνουμε με τη μαργαρίνη. Τα ψήνουμε περίπου 15 λεπτά, στους 190 με 200 βαθμούς. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Ετοιμάζουμε ένα μέτριο σιρόπι με τη ζάχαρη, νερό, ξύλο κανέλας, τη φλούδα από το λεμόνι και αφού κρυώσουν οι “χανούμισσες”, τις περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Καλή επιτυχία!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies