Αρχική Πριν την εγκυμοσύνηΔιατροφή Η λίστα του σουπερμάρκετ… αδυνατίζει!

Η λίστα του σουπερμάρκετ… αδυνατίζει!

από kmir

MarketListΣύμφωνα με έρευνα, όσοι ψωνίζουν έχοντας προηγουμένως καταγράψει όλες τις πρώτες ύλες που χρειάζονται αποφεύγουν τους διατροφικούς πειρασμούς.

Συνεπώς, φτάνουν πιο κοντά στο στόχο τους που δεν είναι άλλος από τις ιδανικές αναλογίες.

Φτιάξτε τη λίστα του σουπερμάρκετ σωστά και αδυνατίστε εύκολα!
Θέλετε να δείτε το δείκτη της ζυγαριάς σας να υποχωρεί νικημένος; Αν ναι, τότε η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση είναι όλα όσα χρειάζεστε. Ή μήπως όχι; Αυστραλοί ερευνητές αναφέρουν κι άλλον ένα παράγοντα που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε άψογη σιλουέτα. Ποιος είναι αυτός; Η οργάνωση.

Συγκεκριμένα, ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Μόνας διαπίστωσαν ότι η κατάρτιση μιας λίστας με τις πρώτες ύλες που πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας για να διαμορφώσετε το μενού της εβδομάδας είναι απαραίτητη. Κι αυτό γιατί σας εμποδίζει να λειτουργείτε παρορμητικά όταν έρχεστε αντιμέτωπες με πάσης φύσεως παχυντικούς πειρασμούς που φιγουράρουν στα ράφια του σουπερμάρκετ.

Για τις ανάγκες της μελέτης τους, οι επιστήμονες παρακολούθησαν την πορεία μιας ομάδας υπέρβαρων γυναικών στην προσπάθειά τους να χάσουν κιλά. Όλες ακολούθησαν ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και παράλληλα γυμνάζονταν τακτικά. Στις μισές ωστόσο συστήθηκε ένα συγκεκριμένο μενού, με την οδηγία να καταγράφουν επακριβώς αυτά που είχαν ανάγκη προτού κάνουν τις αγορές τους.

Τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά: οι συμμετέχουσες που έκαναν λίστα με ψώνια κατάφεραν να απαλλαγούν κατά μέσο όρο από 12 κιλά σε διάστημα έξι μηνών. Το σκορ των υπολοίπων δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακό (8 κιλά κατά μέσο όρο).
«Ο αυθορμητισμός κατά τη διάρκεια των αγορών μας στο σουπερμάρκετ ή η έλλειψη εγκράτειας συχνά οδηγούν στον… εκτροχιασμό, ακόμη και αν οι προθέσεις μας είναι καλές» αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης δρ Νικόλ Ο.

Η ίδια προσθέτει: «Παρατηρήσαμε ότι οι εθελόντριες που προγραμμάτιζαν τα γεύματα τους ήξεραν τι υλικά χρειάζονταν για την παρασκευή τους. Το γεγονός ότι τα κατέγραφαν προτού τα προμηθευτούν τελικά αποδείχτηκε ένα αποτελεσματικό αλλά και οικονομικό… μέσο απώλειας βάρους».
Ορισμένες φορές οι λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Μένοντας λοιπόν πιστές στον κατάλογο που θα φτιάξετε οι ίδιες, είναι πολύ πιθανό να πείτε «όχι» σε τσιπς, ντιπ και άλλα υπερθερμιδικά σνακ και να δείτε θεαματική αλλαγή στην εμφάνισή σας.

www.elle.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies