Υλικά
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρίφαλο
1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1/2 ποτήρι ζάχαρη
2½ ποτήρια νερού φρεσκοτριμμένο πορτοκάλι
2 πορτοκάλια (μόνο ξύσμα)
800 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (καλά κοσκινισμένο, να πάρει αέρα)
1 φλυτζάνι σταφίδα μαύρη
1 κ.σ. μπέικιν powder
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
ταψί ή πυρέξ καλά λαδωμένο
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Σιγά σιγά, ανακατεύοντας, το προσθέτουμε στα υγρά. Τελειώνουμε το ζύμωμα με το χέρι. Τέλος προσθέτουμε τη σταφίδα και ζυμώνουμε το μείγμα. Το αδειάζουμε στο λαδωμένο ταψί και ψήνουμε τη φανουρόπιτα στους 180οC, στον αέρα, για 45 λεπτά.