Υλικά:
- 500 gr κοτόπουλο ή γαλοπούλα χωρίς κόκκαλα
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. λάδι
- 1 αυγό
- 6 φρυγανιές
- 2 χούφτες κορνφλέικς θρυματισμένα
- αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι
- σκόρδο σε σκόνη
- ρίγανη
Εκτέλεση:
- Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το κρέας, μέγεθος μπουκιάς
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκόρδο κατά βούληση
- Περιχύνουμε με τη μουστάρδα και το λάδι και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού. Η μουστάρδα πρέπει να “στέκεται” πάνω στο κοτόπουλο, αν είναι πολύ ρευστό το μίγμα, προσθέτουμε λίγη παραπάνω.
- Τρίβουμε τη φρυγανιά και τα κορνφλέικς στο μούλτι και χτυπάμε το αυγό.
- Διαδοχικά περνάμε μία-μία τις μπουκίτσες πρώτα από το αλεύρι, το αυγό και τέλος το μίγμα φρυγανιάς-κορνφλέικς.
- Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20′ σε χαμηλή φωτιά.
- Δεν χρειάζεται επιπλέον λάδι.