Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Τραβηχτή Μάνης

Τραβηχτή Μάνης

από kmir

travihti_manisΑπό την Ανδρεάκου Δήμητρα

Υλικά

4 κούπες ελαιόλαδο

1 κιλό αλεύρι

αλάτι

πιπέρι

2 φακελάκια ξηρή μαγιά

2 κούπες χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά μαζί και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό. Πλάθουμε την ζύμη μέχρι να γίνει όχι πολύ σκληρή αλλά ούτε πολύ μαλακή. Την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη για μιάμιση ώρα. Πλάθουμε ξανά και χωρίζουμε σε κομμάτια τα οποία τραβάμε και από τις 2 μεριές ώστε να φτιάξουμε μικρά μακρόστενα ζυμάρια τα οποία και ρίχνουμε στο τηγάνι αφού έχει κάψει αρκετά. (μπόλικο λαδάκι) Συνοδεύεται με κεφαλοτύρι ή με αλμυρή φέτα. Κάποιοι τις προτιμούν και με μέλι!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies