Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Το στρουμφοχωριό υπάρχει και είναι στην Ισπανία!

Το στρουμφοχωριό υπάρχει και είναι στην Ισπανία!

από kmir

StrumfakiaΤο στρουμφοχωριό υπάρχει και είναι στην Ισπανία!

Ένα ορεινό χωριό στην Ισπανία ανακάλυψε τον τρόπο να διασκεδάσει την κατήφεια που έχει προξενήσει στη χώρα η παρατεταμένη οικονομική ύφεση, διατηρώντας το θαλασσί χρώμα στους τοίχους των κατοικιών τους, που είχαν βαφτεί κατ’ αυτόν τον τρόπο το 2011 για τις ανάγκες μίας διαφήμισης για την ταινία των διάσημων κινουμένων σχεδίων «Τα στρουμφάκια».

«Υπολογίζουμε πως περίπου 210.000 τουρίστες μας επισκέφθηκαν αφότου βάψαμε θαλασσιά τα κτήριά μας κι εξακολουθούν να συρρέουν», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο δήμαρχος του Χούθκαρ Νταβίντ Φερνάντεθ.

Το Χούθκαρ, ένα παραδοσιακό χωριουδάκι με όχι πάνω από 250 κατοίκους, χαμένο στο καστανόδασος της ορεινής Ανδαλουσίας, έβαψε όλα τα κτήρια θαλασσιά, ακόμη και την εκκλησία και το δημαρχείο του, στο πλαίσιο της εκστρατείας της Sony Pictures για την προώθηση της ταινίας της «Τα στρουμφάκια 3D», καθώς εκεί είχε γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα της. Εχει ονομαστεί το «πρώτο στουμφοχωριό στον κόσμο».

Οι παραγωγοί είχαν υποσχεθεί ότι θα ξανάβαφαν λευκά τα σπίτια του χωριού μετά τη λήξη της διαφημιστικής εκστρατείας, όμως οι κάτοικοι ψήφισαν υπέρ της διατήρησης του χρώματος, λόγω και του μεγάλου οικονομικού οφέλους που απέφερε στο χωριό η έλευση τουριστών.

www.iefimerida.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies