Αρχική Παιδί 2-6Εκπαίδευση Το παιδί Δίδυμος!

Το παιδί Δίδυμος!

από kmir

geminiΤο παιδί σας είναι Δίδυμος ή περιμένετε να γεννήσετε ένα παιδί Δίδυμο; 

Απο την Περκουλαράκη – Παπανικολοπούλου Δήμητρα, (P.M.A.F.A), αστρολογική σύμβουλος

Το παιδί Δίδυμος είναι ένα κινητικό παιδί. Κοιμάται ελαφρά και γρήγορα θα καταλάβει ότι ο κόσμος γύρω του είναι ενδιαφέρων και αξίζει την προσοχή του. Έχουν μεγάλη επιδεξιότητα στα χέρια και στη γλώσσα. Είναι τα πιο κοινωνικά παιδιά του ζωδιακού κύκλου. Η προσοχή τους διασπάται από καινούργια και διαφορετικά πράγματα. Η έλλειψη συγκέντρωσης δεν θα τους επιτρέψει μεγαλώνοντας να εμβαθύνουν σε σκέψεις, ανθρώπους και συναισθήματα. Τους είναι δύσκολο, να συγκεντρωθούν για πολλή ώρα μόνο σε ένα παιχνίδι.
Στο σχολείο η οξυδέρκεια του το βοηθάει να μαθαίνει εύκολα. Έχει ιδιαίτερη κλίση στις ξένες γλώσσες. Μην ξεχαστείτε όταν δείτε ένα παιδί Δίδυμο απασχολημένο με τα παιχνίδια του και πιάσετε κουβέντα για πράγματα, που δεν θέλετε να μαθευτούν. Να είστε σίγουροι ότι, αργά ή γρήγορα, το μυστικό σας θα γίνει γνωστό και μάλιστα στα πιο ακατάλληλα άτομα. Παιδιά περίεργα, ανήσυχα, έξυπνα, πολύπλευρα, φλύαρα, με χαρούμενη διάθεση. Ρωτούν να μάθουν τα πάντα με λεπτομέρειες, και προσπαθούν να κατανοήσουν τον τρόπο σκέψης των μεγάλων.
Θέλει να το προσέχουν οι άλλοι και έχει ανάγκη να επικοινωνεί μαζί τους – γι’ αυτό μην κλείνετε εντελώς την πόρτα του δωματίου του, ακόμα κι όταν κοιμάται. Βαριέται εύκολα τα παιχνίδια του, αναζητώντας μονίμως την νέα πνευματική διέγερση. Μπορεί να διαβάζει και να βλέπει τηλεόραση, την ίδια στιγμή. Η πίεση επάνω του θα φέρνει μόνο αρνητικά αποτελέσματα. Έλκεται από τα κομπιούτερ και μπορεί να ασχοληθεί για πολλές ώρες με αυτά. Μάλιστα, για έναν έφηβο Δίδυμο είναι καλύτερο να έρχεται συχνότερα σ’ επαφή με το άλλο φύλο.

Ο Δίδυμος στην εφηβεία!
Στην εφηβική ηλικία θα είναι πάντα «μέσα» σε όσα θα τον βοηθήσουν να συμπορευτεί με τους συνομήλικους του. Τα δημιουργικά του ταλέντα στην ηλικία αυτή θα απογειωθούν. Μάλιστα, ένας Δίδυμος είναι πιθανό ότι θα κάνει λαμπρή καριέρα από πολύ νέος… αρκεί βέβαια να μην αλλάζει δουλειά συχνά, μιας και ο Δίδυμος δυσκολεύεται να μείνει κολλημένος στη ρουτίνα για πολύ. Ένα άλλο χαρακτηριστικό των Διδύμων είναι η τάση να ασχολούνται ταυτόχρονα με πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε ένα μόνο.
Καλό θα κάνετε ν’ αγοράσετε μια παιδική εγκυκλοπαίδεια, αν θέλετε να τα βγάλετε πέρα με τις αμέτρητες ερωτήσεις στις οποίες θα σας υποβάλλει συνεχώς! Το παιδί αυτό αντιλαμβάνεται γρήγορα, μιλά γρήγορα, περπατά νωρίς (εκτός αν υπάρχει κάποια αρνητική επίδραση στο γενετικό χάρτη τους). Μάθετέ τους ότι το κοφτερό μυαλό βοηθάει, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να επικοινωνούμε με τον συναισθηματικό μας κόσμο. Στο σχολείο, θα είναι το καμάρι των δασκάλων. Η εξυπνάδα του δεν θα περάσει απαρατήρητη, αλλά θα το παρατηρούν συνέχεια για την αδυναμία του να συγκεντρωθεί στα μαθήματα. Όταν τελειώσει το λύκειο και έρθει η ώρα των σπουδών, θα δείτε ότι ο Δίδυμος σας είναι τέλεια εφοδιασμένος για να συνεχίσει την απόκτηση γνώσεων σε ανώτερο επίπεδο.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies