Αρχική Μωρό 0-2Θηλασμός Το μητρικό γάλα προστατεύει μαμά και μωρό!

Το μητρικό γάλα προστατεύει μαμά και μωρό!

από kmir

ThilasmosΈρευνα για το μητρικό γάλα και τις ευεργετικές επιδράσεις του στην καρδιά δόθηκε στη δημοσιότητα από επιστήμονες στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, το μητρικό γάλα προστατεύει από τις μολύνσεις τόσο τα παιδιά όσο και τις μητέρες και μάλιστα η δράση του είναι άμεση.

Τα στοιχεία της έρευνας!
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε διεθνές επίπεδο από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Δυτικής Αυστραλίας και συναδέλφους τους από το Πανεπιστήμιο Φράιμπουργκ στη Γερμανία και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους τα βρέφη που τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό γάλα είναι πολύ πιο υγιή σε σχέση με τα υπόλοιπα. Σύμφωνα με την επίκουρο καθηγήτρια Φωτεινή Χασιώτου βασική συντάκτρια της έκθεσης, ο αριθμός των ανοσοκυττάρων (λευκοκυττάρων) που υπάρχουν στο μητρικό γάλα αλλάζουν κατά τη διάρκεια του θηλασμού, αλλά και όταν αντιδρούν σε μολύνσεις της μητέρας ή του παιδιού. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα λευκοκύτταρα στο μητρικό γάλα αυξάνονται ταχύτατα όταν υπάρχει μόλυνση στη μητέρα ή στο βρέφος και πως επιστρέφουν στα φυσιολογικά τους επίπεδα όταν αυτή αντιμετωπιστεί. Μάλιστα, η διαδικασία αυτή παρατηρείται επίσης όταν υπάρχει μόλυνση μόνο στο βρέφος και η κατάσταση της μητέρας είναι ασυμπτωματική, γεγονός που ενισχύει τη σημασία του θηλασμού σε ότι αφορά την προστασία της υγείας των βρεφών. «Σε χώρες όπως εκείνες του αναπτυσσόμενου κόσμου, όπου οι οικογένειες δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα, ο θηλασμός μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την υγεία και την επιβίωση των παιδιών», αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους. «Το γάλα του εμπορίου δεν προσφέρει αυτήν την προστασία, ούτε την ικανότητα να προσαρμόζεται στις ανάγκες των βρεφών».

www.mitrikosthilasmos.com

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies