Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Το μεγαλύτερο σχολείο στον κόσμο βρίσκεται στην Ινδία…

Το μεγαλύτερο σχολείο στον κόσμο βρίσκεται στην Ινδία…

από kmir

cmsΗ επιστροφή στα θρανία σίγουρα θα είναι πολύ ξεχωριστή για το σχολείο Μοντεσόρι στο Λούκνοβ της Ινδίας…

Αφού το «City Μontessori School» (CMS) κατέχει το ρεκόρ Γκίνες ως το μεγαλύτερο σχολείο στον κόσμο.

Το σχολικό έτος 2010-2011, κατά το οποίο το σχολείο απέσπασε το ρεκορ Γκινες, είχε ήδη 39.437 εγγεγραμμένους μαθητές, ωστόσο φέτος οι υπεύθυνη του σχολείου υποστηρίζουν πώς οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει τις 45.000.

Το σχολείο διαθέτει επίσης 2.500 καθηγητές , 3.700 υπολογιστές και 1.000 αίθουσες διδασκαλίας.

Το CMS, όπως είναι γνωστό, άνοιξε ο Τζαγκντις Γκάντι με τη σύζυγό του Μπχάρτι το 1959 με δάνειο 300 ρουπίες ( 5,50 δολάρια σε τρέχουσες τιμές ) και μόλις πέντε μαθητές .

Σήμερα το σχολείο έχει παραρτήματα σε περισσότερες από 20 τοποθεσίες της Λουκνοβ και είναι διάσημο για τα διεθνή προγράμματα ανταλλαγών μαθητών.

«Η ραγδαία ανάπτυξη του σχολείου μας είναι μια αντανάκλαση των προσπαθειών μας για να ευχαριστήσουμε τους γονείς και τα παιδιά τους», δήλωσε ο κ. Γκάντι, ο οποίος εξακολουθεί να συμμετέχει στη διαχείριση του σχολείου στην ηλικία των 75 ετών .

To CMS, το οποίο δεν λαμβάνει καμία κυβερνητική χρηματοδότηση, φιλοξενεί μαθητές απο 3 έως 17 ετών και χρεώνει 1.000 ρουπίες ( 18 δολάρια ) το μήνα για τους νεότερους μαθητές και 2.500 ρουπιές( 46 $) το μήνα για τους μεγαλύτερους.

Το σχολείο κέρδισε για πρώτη φορά τον τίτλο του μεγαλύτερου σχολείου στον κόσμο το 2005, όταν είχε 29.212 μαθητές, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ, του Rizal High School στη Μανίλα των ΦΙλιππίνων, το οποίο είχε 19.738 μαθητές.

1. 

cms-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. 

sc1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.iefimerida.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies