Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Το θερινό ηλιοστάσιο υποδέχεται σήμερα η Google!

Το θερινό ηλιοστάσιο υποδέχεται σήμερα η Google!

από kmir

google-doodle-summerH Google μας εύχεται καλό καλοκαίρι!

Την έναρξη του καλοκαιριού σηματοδοτεί η σημερίνη μέρα, καθώς είναι η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου! Για την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού και η Google υποδέχεται τη θερινή περίοδο… με ένα δροσιστικό doodle!

Το θερινό ηλιοστάσιο ξεκίνησε σήμερα επίσημα στις 1:04 π.μ για το βόρειο ημισφαίριο της Γης,ωστόσο στο νότιο ημισφαίριο η ίδια μέρα σηματοδοτεί την έναρξη του χειμώνα.

Κατά το θερινό ηλιοστάσιο, ο βόρειος άξονας της Γης είναι ελαφρά στραμμένος προς τον ήλιο, έτσι το βόρειο ημισφαίριο να εκτίθεται πιο άμεσα στο ηλιακό φως αναπτύσσοντας υψηλότερες θερμοκρασίες, ενώ το νότιο ημισφαίριο παραμένει μακριά από το φως του ήλιο και βιώνει ψυχρότερες θερμοκρασίες.

Μάλιστα λόγω της έντονης έκθεσης του βορείου ημισφαιρίου στον Ηλιο, η πρώτη μέρα του καλοκαιριού, δηλαδή η 21η Ιουνίου, είναι η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου αφού το ηλιακό φως διαρκεί περισσότερο από κάθε άλλη μέρα.

Το γεγονός αυτό γιορτάζει η Google, με ένα καλοκαιρίνο doodle, που δείχνει 5 παιδάκια ντυμένα με τα χρώματα της εταιρείας να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα, ενώ κάθε φορά που περνάει από μπροστά τους ο κέρσορας σηκώνεται ένα κύμα και τα καλύπτει.

 

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies