Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Το γράμμα του επτάχρονου που συγκίνησε την NASA!

Το γράμμα του επτάχρονου που συγκίνησε την NASA!

από kmir

nasa 1Η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο για τα όνειρα. Ισα, ίσα, που όσο πιο μικρός είσαι τόσο πιο μεγάλες είναι οι βλέψεις σου.

Ο επτάχρονος Ντέξτερ είναι ένα από τα εκατομμύρια παιδιά που κλείνουν τα μάτια τους και βλέπουν τον εαυτό τους αστροναύτη. Αποφάσισε, λοιπόν να γράψει στη NASA.

Κι εκείνη του απάντησε. «Ακουσα ότι θα στείλετε δύο άτομα στον Αρη και θα ήθελα να έρθω, αλλά επειδή είμαι επτά χρονών δεν μπορώ. Θα ήθελα, όμως, να έρθω στο μέλλον. Τι πρέπει να κάνω για να γίνω αστροναύτης;», ήταν το λιτό γράμμα του μικρού Βρετανού.

Ενα από τα χιλιάδες γράμματα που φτάνουν καθημερινά στα γραφεία της NASA. Η μάλλον όχι. Ενα ξεχωριστό γράμμα από εκείνα που φτάνουν στα γραφεία της εταιρείας. Τόσο ξεχωριστό που έλαβε κι απάντηση. Οταν ήρθε ο ταχυδρόμος, ο μικρός «τρελάθηκε». «Ετρεξα μέσα στο σπίτι με το γράμμα στα χέρια και φώναζα «είναι για μένα, είναι για μένα», θυμάται.

Η NASA με κάθε επισημότητα τον ευχαριστούσε για το ενδιαφέρον του και του προσέθετε κίνητρο για να μην σταματήσει να ονειρεύεται. «Σκέψου ότι σε μερικά χρόνια μπορεί να είσαι ένας από τους πρωτοπόρους που θα βοηθήσουν στην ολοκλήρωση καινοτόμων προσπαθειών, οι οποίες θα οδηγήσουν στην καλύτερη κατανόηση του πλανήτη μας και του διαστήματος».

Στον ειδικό φάκελο η NASA είχε συμπεριλάβει ένα ενημερωτικό κιτ με φωτογραφίες από το Curiosity Rover, το όχημα που περιδιαβαίνει τον κόκκινο πλανήτη και πληροφορίες τόσο για τον Αρη όσο και για το διάστημα.

 

nasa 4

 nasa 3nasa 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.iefimerida.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies