Αρχική Είμαι ΈγκυοςΤοκετός Τοκετός στο νερό & ασκήσεις!

Τοκετός στο νερό & ασκήσεις!

από kmir

diavitis egkymosiniΟι ασκήσεις αυτές γίνονται στο πρώτο στάδιο του τοκετού πάντα σε συνδυασμό με αναπνοές.

Το ζεστό νερό θα βοηθήσει την επίτοκο να χαλαρώσει και σε συνδυασμό με τις παρακάτω θέσεις να έχει έναν πιο εύκολο και ανώδυνο τοκετό.

Της Ιωάννας Βαπορίδη, MSc καθηγήτριας φυσικής αγωγής,www.aquabirth.gr

Οι ασκήσεις!

– Καθίστε στην πισίνα, με ανοιχτά και τεντωμένα τα πόδια, εισπνέετε και στην εκπνοή μαζεύετε τα γόνατα ανοιχτά κοντά στην κοιλιά. Επαναλάβετε την άσκηση αυτή όσες φορές σας ευχαριστεί.

-Ακουμπήστε στα γόνατα στο πάνω μέρος της πισίνας, κάντε περιφορές της λεκάνης σε συνδυασμό πάντα με αναπνοές, δεξιά και μετά αριστερά.

-Ακουμπήστε στα γόνατα στο πάνω μέρος της πισίνας ακουμπώντας με τους πήχεις. Κάνετε κινήσεις του κορμού μπρος – πίσω -να κάθεστε στις φτέρνες σας-. Προσπαθήστε να κρατάτε όσο το δυνατόν πιο ίσια τη σπονδυλική σας στήλη για έχει χώρο στο μωρό.

-Καθίστε σε θέση τραπεζάκι με πλάτη στον τοίχο της πισίνας -γόνατα ανοιχτά και δάχτυλα πίσω ενωμένα-. Αφήστε τον σύντροφό σας να σας κάνω μασάζ στην πλάτη τους ώμους και στη μέση.

Σημείωση! Οι θέσεις αυτές είναι προαιρετικές, αφού η κάθε γυναίκα είναι ελεύθερη να επιλέξει τι θα την ανακουφίσει την ώρα εκείνη.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies