Αρχική Είμαι ΜπαμπάςΔιάφορα Τι ιδιοκτήτης είστε για το κατοικίδιο σας;

Τι ιδιοκτήτης είστε για το κατοικίδιο σας;

από kmir

• Οι έχοντες οικογένεια!

Έχουν συνήθως τα βάρη στην ελληνική οικογένεια δηλαδή οι μητέρες…αισθάνονται ότι αυξάνονται οι ευθύνες τους. Αποτελούν κατηγορία ιδιοκτητών, που θέλουν να μάθουν να κάνουν το σωστό, αλλά πρέπει να τους γίνει η εκμάθηση με ήρεμο και όχι πιεστικό τρόπο. Άνθρωποι που θέλουν χρόνο και κατανόηση. Δεν πρέπει να βομβαρδιστούν με πληροφορίες και συμβουλές, αλλά να μάθουν προοδευτικά και συστηματικά. Ταυτόχρονα έχουν πολλές απορίες και μάλιστα απορίες, που φαίνονται αστείες αλλά θα ήταν σωστό να τους αντιμετωπίζουμε ήρεμα, με κατανόηση, προσπαθώντας να δώσουμε απλές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα της συμβίωσης τους με τα ζώα. Αν τους βοηθήσουμε, με την πάροδο του χρόνου μπορούμε να εξελιχθούν σε α) Ιδιοκτήτες συνειδητούς με ζώα= παιδιά και σε β) Ιδιοκτήτες συνειδητούς με ζώα = συντρόφους και όχι ανθρώπους.

• Οι ιδιοκτήτες, που έχουν τα ζώα ως επίπλωση ή ενδεικτικό κοινωνικής ανόδου!

Η κατηγορία αυτή ουσιαστικά αγαπά περιστασιακά τα ζώα. Πολλές φορές μπορεί να έχουν πολλά ζώα στην κατοχή τους. Τις περισσότερες φορές δεν είναι οι ίδιοι που τα φέρνουν στο Ιατρείο, αλλά το βοηθητικό προσωπικό του σπιτιού. Αγοράζουν συνήθως ζώα σπάνιων φυλών, κάνουν επίδειξη γνώσεων ή δεν γνωρίζουν τίποτα εκτός των πολλών χρημάτων που έδωσαν για να τα αποκτήσουν. Τα ζώα δεν έχουν σωστή φροντίδα και πραγματικά δεν είναι εύκολη η επικοινωνία μαζί τους. Οι ιδιοκτήτες δεν έχουν ουσιαστικά καμία επικοινωνία με τον κτηνίατρο ή τον βοηθό του. Πολλές φορές είναι δύστροποι και απαιτούν να γίνει καλά το ζώο τους, ως δια μαγείας, χωρίς να ασχοληθούν καθόλου με αυτό το γεγονός. Θέλουν να αναλάβει ο κτηνίατρος ή ο βοηθός τα πάντα. Χρειάζεται να τους αντιμετωπίζουμε με «άπειρη» υπομονή. Τις περισσότερες φορές είναι αναγκαίο να επικοινωνήσουμε με τους ιδιοκτήτες εκ μέρους του κτηνιάτρου και να τους ενημερώνουμε συμφωνά με τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

• Ιδιοκτήτες, που δεν θα ήθελαν να έχουν ένα ζώο, αλλά βρέθηκαν να φροντίζουν κάποιο ζώο.

Άνθρωποι, των οποίων το ζώο ανήκει σε κάποιο μέλος της οικογένειάς τους που αδυνατεί να το φροντίσει ή το εγκατέλειψε και είναι αυτοί υποχρεωμένοι να το φροντίσουν. Άνθρωποι, οι οποίοι «κληρονόμησαν» ένα ζώο και το κοινωνικό γίγνεσθαι δεν τους επιτρέπει να το αφήσουν στο δρόμο ή σε κάποια οργάνωση, αν και πολύ θα το ήθελαν. Επισκέπτονται τον κτηνίατρο, όταν το ζώο είναι πολύ σοβαρά άρρωστο. Δεν είναι συνεπείς με τους εμβολιασμούς κ.λ.π. Δυστροπούν, όταν πρέπει να φροντίσουν το ζώο. Συνεργάζονται, αλλά πάντοτε παραπονούνται για το κόστος της θεραπείας και προσπαθούν να μην αγοράζουν προϊόντα, που κατά τη γνώμη τους, το ζώο δεν τα χρειάζεται. Ιδιοκτήτες οι οποίοι συνήθως αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τον κτηνίατρο ή τους ανθρώπους του ιατρείου γενικότερα.

• Οι ιδιοκτήτες, που θεωρούν ότι τα κατοικίδια πρέπει να ζουν «φυσικά…»

Συνήθως είναι ιδιοκτήτες, που έχουν γάτες ή σκύλους ημιαδέσποτους. Δεν φροντίζουν ιδιαίτερα τα ζώα τους, τα αγαπούν αλλά θεωρούν, ότι ουσιαστικά αυτοπροστατεύονται και είναι «έκπληκτοι», όταν τα ζώα τους αρρωστήσουν. Η διατροφή των ζώων τους βασίζεται στην καλύτερη περίπτωση, σε υπολείμματα του καθημερινού φαγητού και η γενικότερη φροντίδα των ζωών αρχίζει και τελειώνει εκεί. Ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν προσεγγίζονται εύκολα και δεν επισκέπτονται συχνά το ιατρείο.

• Μέλη ή όχι φιλοζωικών σωματείων, που προστατεύουν αδέσποτα!

Οι «διοκτήτες αυτοί είναι μια ξεχωριστή κατηγορία, οι οποίοι έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Άνθρωποι με αγάπη για τα ζώα , άνθρωποι πολλές φορές μοναχικοί, με ευαισθησίες. Άνθρωποι που ασχολούνται συνειδητά και γνωρίζουν συνήθως, πώς να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των ζώων. Όμως, πολλές φορές οι άνθρωποι αυτοί νομίζουν ότι γνωρίζουν τα πάντα. Θεωρούν, ότι στο Ιατρείο, όλοι πρέπει να τους βοηθήσουν και θέλουν να αγνοούν ότι έρχονται σε έναν επαγγελματικό χώρο όπου δεν υπάρχουν εθελοντές αλλά άνθρωποι, οι οποίοι πρέπει να ζήσουν από τη δουλειά τους και απλά θέλουν και εξυπηρετούν, υποκαθιστώντας τις περισσότερες φορές με πραγματική διάθεση προσφοράς, τις Δημόσιες Αρχές ή Κοινωνικούς Φορείς.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies