Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΕλέυθερος Χρόνος - Διασκέδαση Τι ζώδιο είναι το αστέρι σας;

Τι ζώδιο είναι το αστέρι σας;

από kmir

Signs_7

 

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΖΥΓΟΣ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, όσοι έχουν τη φροντίδα ανατροφής των παιδιών αυτών, είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης, που έχουν. Γι’ αυτό, θα πρέπει να τα ενθαρρύνουν να μάθουν να σκέπτονται και να ενεργούν μόνα τους και να μην ζητάνε συνεχώς τη βοήθεια των άλλων. Ίσως τα πιο κοινωνικά παιδιά, τα μικρά αυτού του ζωδίου είναι αδύνατο να μείνουν μόνα. Τα παιδιά Ζυγοί επηρεάζονται πολύ εύκολα από τις γνώμες των άλλων: γι’ αυτό το λόγο, θα πρέπει να λαμβάνεται ειδική φροντίδα για την επιλογή των παιδιών που θα συναναστρέφονται. Πάντως η τάση τους να προσκολλούνται μπορεί εύκολα να βελτιωθεί, αν έχουν τη σωστή διαπαιδαγώγηση από μωρά. Αλλά, τα παιδιά Ζυγοί πρέπει να ενθαρρύνονται για να εντείνουν τις προσπάθειες τους στα μαθήματα και να αναπτύξουν τακτικές συνήθειες. Επηρεάζονται πολύ από τα παιδιά που κάνουν παρέα και συνήθως, προσκολλώνται σ’ αυτά.

Signs_8

 

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Έχουν ανάγκη να αισθάνονται συναισθηματικά ασφαλείς και γι’ αυτό, μια διαλυμένη οικογένεια μπορεί να έχει καταστρεπτικές συνέπειες γι’ αυτά. Τα παιδιά αυτού του ζωδίου χρειάζονται διαπαιδαγώγηση με μέτρο και ισορροπία. Το παιδί αυτό είναι έντονο παιδί, ισχυρό και παθιάζεται με ότι ασχοληθεί. Έχει διαίσθηση ανεπτυγμένη, του αρέσει να διεισδύει στα πράγματα. Το παιδί Σκορπιός είναι ένα ευαίσθητο παιδί, που χρειάζεται ευγενική, αλλά σταθερή μεταχείριση τα χρόνια που διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του. Πρώτα και κύρια, ένα τέτοιο παιδί πρέπει να ενθαρρυνθεί ώστε να κάνει παρέα με άλλα παιδιά – κατά προτίμηση, παιδιά με ισχυρή προσωπικότητα- που θα αντέξουν το σκληροτράχηλο μικρό Σκορπιό. Το βασικό είναι να τα κάνετε να νιώσουν ασφαλή από τη γέννησή τους. Επίσης, μια και τα παιδιά Σκορπιοί πρέπει να μάθουν να μοιράζονται τα υπάρχοντα τους με άλλους, καλό είναι να επιμείνουν οι γονείς, ώστε τα παιδιά αυτά να παραχωρούν τα παιχνίδια τους σε άλλα παιδιά, που θέλουν πολύ να τα παίξουν. Χρειάζεται να είστε διαρκώς δίπλα του, χωρίς να γίνεστε υπερπροστατευτική, γιατί ο Σκορπιός είναι κυρίως το ζώδιο που αναπτύσσει εξαρτήσεις κάθε τύπου, και αυτό είναι ένα από τα κύρια προβλήματα που τον ταλαιπωρούν σαν ενήλικα. Τα παιδιά του ζωδίου αυτού αγαπούν πολύ τα ζώα και αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουν την προστατευτική πλευρά του χαρακτήρα τους.

Signs_9

 

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΞΟΤΗΣ

Αν σας υποσχεθεί κάτι ένας Τοξότης, να είστε σίγουροι ότι θα μείνει πιστός στο λόγο του. Μπορεί οι άνθρωποι του ζωδίου αυτού να είναι γενικά ασυνεπείς, αλλά παρ’ όλα αυτά. ό,τι υπόσχονται, το τηρούν. Είναι το παιδί εκείνο που θα σας νευριάσει με τις ατελείωτες αταξίες του, θα σας χαμογελάσει, όμως, και σίγουρα θα σας ηρεμήσει. Ο μικρός Τοξότης είναι ένα πολύ ενεργητικό παιδί, ζωηρό, σκανταλιάρικο και χαρούμενο. Είναι πολύ ειλικρινές, τίμιο και φιλελεύθερο. Επιζητά τις εξερευνήσεις και τις περιπέτειες. Θα παρακάμψετε εύκολα την τάση φυγής, στέλνοντας το κατασκήνωση με άλλα παιδιά. Η αγάπη τους για ανεξαρτησία θα τα κάνει να φεύγουν συχνά από το χώρο του σπιτιού. Τα παιδιά Τοξότες, ειλικρινή από τη φύση τους, γρήγορα θα αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεων τους: και θα είναι δύσκολο να τα τιμωρήσετε, μια και, συνήθως ότι κάνουν, το κάνουν καλοπροαίρετα.

Signs_10

 

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Δεν χρειάζεται να διδάξετε την οικονομία στα παιδιά Αιγόκερους. Αποταμιεύουν από μόνα τους το χαρτζιλίκι τους και με την παραμικρή ενθάρρυνση το αυξάνουν, προσφέροντας έμμισθες υπηρεσίες σε όποιον διατίθεται να πληρώσει γι’ αυτές. Επίσης, τα παιδιά αυτά έχουν επιδεξιότητα στα χέρια τους. Το παιδί σας είναι ένας ενήλικος σε μικρογραφία. Είναι αρκετά προσεκτικό και δύσκολα θα σας ταλαιπωρήσει, με παιδικές απερισκεψίες. Του αρέσει να έχει υπευθυνότητες του σπιτιού και να παίρνει ενεργό μέρος στη τάξη του. Στο σχολείο η αγάπη του για τα βιβλία και το διάβασμα, θα τον βοηθήσουν να εξελιχθεί σε καλό μαθητή. Του αρέσει η τάξη και η οργάνωση και αυτά είναι τα στοιχεία που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας στη διαπαιδαγώγησή του. Το παιδί αυτό είναι σοβαρό παιδί και από πολύ μικρό έχει την ωριμότητα μεγάλου. Γνωρίζει την πειθαρχία και την τάξη γι’ αυτό, μπορεί να θυμώσει εύκολα αν θελήσετε να του τις χαλάσετε. Σέβεται την οικογένεια, τους δασκάλους του και την εξουσία.

Signs_11

 

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι Υδροχόοι δεν φημίζονται για την τάξη τους. Έτσι, καλύτερα να μην αφήνετε ανοιχτή την πόρτα του δωματίου του μικρού σας Υδροχόου, όταν έχετε επισκέπτες. Ένας μικρός επαναστάτης, εξερευνητής και εφευρέτης. Η έντονη ενεργητικότητά του, είναι φυσικό να σας κάνει, να τρέχετε όλη μέρα από πίσω του. Για τα παιδιά Υδροχόους η αντιλογία είναι ο κύριος τρόπος έκφρασής τους. Στο σχολείο θα μπορέσει να έρθει σε επαφή με το άλλο φύλο και αυτό μπορεί να βοηθήσει τον έφηβο να δημιουργήσει νωρίτερα ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του, αν και συνήθως καθυστερεί αρκετά. Είναι πολύ φιλικός, κοινωνικός και απρόβλεπτος. Οι φίλοι του πολύ γρήγορα γίνονται σημαντικοί γι΄ αυτόν. Τα ηλεκτρονικά, τα χημικά και τα εφευρετικά παιχνίδια είναι τα αγαπημένα του. Στο σχολείο είναι έξυπνος, αλλά ατίθασος και αντιδραστικός. Μην ξεχνάτε δεν είναι εύκολο να περιορίσετε, την φιλελεύθερη και αντιδραστική φύση του. Σπάνια, αν όχι ποτέ, δέχονται κάτι έτσι όπως ειπώθηκε και ακόμη πιο σπάνια το εφαρμόζουν.

Signs_12

 

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΙΧΘΥΣ

Τα παιδιά που ανήκουν στο ζώδιο του Ιχθύ έχουν την ανάγκη να νιώθουν ασφαλή και μάλιστα μεγάλη στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Διαθέτουν ανεπτυγμένη διαίσθηση και ακόμα κι αν χρειαστεί να το τιμωρήσετε, μπορεί να σας κάνει με τον τρόπο του και το περίλυπο ύφος του να αισθανθείτε ένοχες. Είναι εξαιρετικά ονειροπόλα, συμπαθητικά, θέλουν να εξυπηρετούν όσο περνά από το χέρι τους και πάνω απ’ όλα ευαίσθητα. Θα προσαρμοστεί στο κάθε περιβάλλον ήσυχα και με κατανόηση. Τονώστε την αυτοπεποίθησή του και μην γίνεστε αυστηροί μαζί του. Είναι καλλιτεχνική φύση, λατρεύει τα ποιήματα, τα μουσικά όργανα και τις φανταστικές ιστορίες. Δημιουργεί προστατευτικές τάσεις απέναντι στα γύρω παιδιά, αν τον πειράξει κάποιος, θα έχει να κάνει μαζί τους. Οι Ιχθείς έλκουν την προστασία, από μωρά ακόμα. Δυσκολεύονται, γενικά να διακρίνουν τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Το παιδί σας θα ζει στον κόσμο της φαντασίας του τον περισσότερο καιρό. Αυτό που πρέπει να τους μάθετε είναι να βλέπουν και την πρακτική πλευρά της ζωής. Μπορεί να συνδυάσετε τα παραμύθια με την πρακτικότητα. Μάθετέ τα να μην πληγώνονται τόσο εύκολα, να μη θίγονται με το παραμικρό και να απογειώνονται, όταν και εφόσον η καθημερινότητα το επιτρέπει.

Blog:dpapanikolopoulou.wordpress.com

Link διαδικτυακής εκπομπής: http://www.ustream.tv/channel/semiramis-dimitra

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies