Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΕλέυθερος Χρόνος - Διασκέδαση Τι ζώδιο είναι το αστέρι σας;

Τι ζώδιο είναι το αστέρι σας;

από kmir

ΖΩΔΙΑ

Signs_1

 

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΡΙΟΣ

Είναι τα πλέον υπερκινητικά παιδιά του ζωδιακού κύκλου, με έμφυτο ενθουσιασμό για να κατακτήσουν τον κόσμο. Ο ενθουσιασμός αυτός όμως δεν έχει μεγάλη διάρκεια. Το παιδί αυτό λατρεύει την δράση και την περιπέτεια, βλέπει την ζωή σαν μια διαρκή πρόκληση. Ένα βασικό τους χαρακτηριστικό είναι η βιασύνη με την οποία κάνουν τα πάντα. Βιάζονται να προοδεύσουν, γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό να σας εκπλήξει περπατώντας από πολύ μικρό, περισσότερο από τα άλλα παιδάκια. Πολλές φορές είναι βιαστικό και ενθουσιώδες. Δύσκολα θα μπορέσετε να δαμάσετε κυρίως την αγάπη του για ελευθερία και την ενεργητικότητά του.

Signs_2

 

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΑΥΡΟΣ

Το παιδί που ανήκει στο ζώδιο του Ταύρου είναι ένα πλασματάκι αρκετά ήρεμο και υπομονετικό αλλά ταυτόχρονα πολλές φορές και με πείσμα. Η προοπτική να ονειρευτούν κάτι δεν τους άρεσε. Προτιμούν να το δουν, να το αγγίξουν και να το κάνουν δικό τους. Χρειάζονται να το καταλάβουν κυρίως με τις αισθήσεις τους για να έχουν την πλήρη εικόνα ενός πράγματος. Το να μεγαλώνει ένας γονιός ένα παιδί Ταύρο δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά ούτε θα προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα. Από νωρίς οι γονείς θα καταλάβουν ότι το παιδί αυτό είναι ήρεμο. Χρειάζεται και έχει ανάγκη από στοργή. Σε γενικές γραμμές είναι παιδιά με καλή διάθεση και ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στη στοργή που του δείχνετε. Αρκεί μόνο, να υπάρχει ένας κανονικός ρυθμός στη ζωή του, όταν ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, τότε νιώθει χαμένο και επηρεάζεται συνήθως αρνητικά. Μια καλή βόλτα στην έξοχη και ένα καλό φαγητό είναι πράγματα που αρέσουν στο παιδί Ταύρο και τα δέχεται σαν όμορφα δώρα.

Signs_3

 

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΙΔΥΜΟΣ

Το παιδί Δίδυμος είναι ένα κινητικό παιδί. Κοιμάται ελαφρά και γρήγορα θα καταλάβει ότι ο κόσμος γύρω του είναι ενδιαφέρων και αξίζει την προσοχή του. Έχουν μεγάλη επιδεξιότητα στα χέρια και στη γλώσσα. Είναι τα πιο κοινωνικά παιδιά του ζωδιακού κύκλου. Η προσοχή τους διασπάται από καινούργια και διαφορετικά πράγματα. Η έλλειψη συγκέντρωσης δεν θα τους επιτρέψει μεγαλώνοντας να εμβαθύνουν σε σκέψεις, ανθρώπους και συναισθήματα. Τους είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν, για πολλή ώρα, μόνο σε ένα παιχνίδι. Στο σχολείο η οξυδέρκεια του το βοηθάει να μαθαίνει εύκολα. Έχει ιδιαίτερη κλίση στις ξένες γλώσσες. Μην ξεχαστείτε όταν δείτε ένα παιδί Δίδυμο απασχολημένο με τα παιχνίδια του και πιάσετε κουβέντα για πράγματα, που δεν θέλετε να μαθευτούν. Να είστε σίγουροι ότι, αργά ή γρήγορα, το μυστικό σας θα γίνει γνωστό και μάλιστα στα πιο ακατάλληλα άτομα. Παιδιά περίεργα, ανήσυχα, έξυπνα, πολύπλευρα, φλύαρα, με χαρούμενη διάθεση. Ρωτούν να μάθουν τα πάντα με λεπτομέρειες, και προσπαθούν να κατανοήσουν τον τρόπο σκέψης των μεγάλων.

Signs_4

 

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αποφύγετε να στείλετε ένα παιδί Καρκίνο εσωτερικό σε σχολείο. Δεν θα καταφέρετε να κάνετε το παιδί σας πιο ανεξάρτητο αλλά το μόνο που θα πετύχετε είναι να του προξενήσετε δυστυχία, εξαιτίας του αποχωρισμού του από τη ζεστή αγκαλιά της οικογένειας. Τα παιδιά αυτού του ζωδίου συνήθως έχουν στρογγυλό πρόσωπο, απαλά χαρακτηριστικά, ενώ τα γλυκά μάτια τους εκπέμπουν καλοσύνη. Το παιδί Καρκίνος είναι ευαίσθητο, παραπονιάρικο και προσκολλημένο στην μαμά του. Έχει ανεπτυγμένη φαντασία και λατρεύει τις συλλογές. Το παιδί Καρκίνος επηρεάζεται έντονα απ’ την ατμόσφαιρα του σπιτιού του και συντονίζεται με την συναισθηματική κατάσταση των αδερφών του και των γονιών του. Μια διαλυμένη οικογένεια πληγώνει βαθιά ένα τέτοιο παιδί, μια και σπάνια έχει αρκετή αυτοπεποίθηση: έτσι, ο ψυχικός του κόσμος θα κλονιστεί έντονα, σε περίπτωση που οι γονείς του χωρίσουν.

Signs_5

 

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΛΕΩΝ

Το παιδί Λέων είναι γενναιόδωρο και γενναιόψυχο όσο κανένα άλλο παιδί του ζωδιακού κύκλου. Τα μικρά σας είναι οι βασιλιάδες, με χαρακτηριστικά που αρχίζουν να δείχνουν από βρέφη. Το παιδί Λέων έχει πολλούς φίλους, που κινούνται κυκλικά γύρω του, όπως οι πλανήτες γύρω από τον ήλιο. Είναι ένα παιδί που δέχεται επιρροή από τον ήλιο, αλλά από τη νηπιακή περίοδο δείχνει ένα ένστικτο να κυριαρχεί στον κύκλο του. Οι γονείς του θα πρέπει να χαλιναγωγούν τα χαρακτηριστικά αυτά. Τα παιδιά που ανήκουν στο ζώδιο αυτό συνήθως δεν είναι καλοί μαθητές. Αναβάλλουν το διάβασμα που τους αναθέτει το σχολείο για το σπίτι, όσο το δυνατό περισσότερο και δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται γι’ αυτό λίγες ημέρες πριν από τους διαγωνισμούς. Τα παιδιά αυτά επιδιώκουν από πολύ μικρά να δημιουργούν μια αυλή γύρω τους. Χρειάζονται να περιτριγυρίζονται από άλλα άτομα που θα τους δείχνουν το θαυμασμό, θα τα χειροκροτεί για τις ενέργειες που κάνουν και τις αποφάσεις που παίρνουν. Χρειάζονται άτομα γύρω τους που να τους δίνουν διαταγές. Αν έχουν αδέλφια, τότε αυτά πρέπει να υπακούον στο παιδί Λέοντα, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, δηλαδή εάν είναι μικρότερα η μεγαλύτερα από αυτό.

Signs_6

 

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το παιδί Παρθένος είναι το καμάρι των γονιών του. Παίρνει καλούς βαθμούς στο σχολείο και η μέρα των ελέγχων γεμίζει τους γονείς του υπερηφάνεια. Η πνευματικότητα στα παιδιά αυτά παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωστή τους ανάπτυξη. Το παιδί αυτό θέλει να κάνει τα πάντα τέλεια, με απόλυτη μέθοδο και χωρίς βιασύνη, χωρίς να υπολογίζει τον χρόνο που θα χρειαστεί για να ολοκληρώσει κάτι, αρκεί να το κάνει τέλεια. Είναι κατά βάση ντροπαλό, σεμνό και του αρέσει να βοηθάει τους γύρω του. Τους αρέσουν τα βιβλία και τα παιχνίδια, μέσα από τα οποία μπορούν να μάθουν πράγματα. Επίσης, τους αρέσουν οι κατασκευές. Αν το παιδί Παρθένος εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθεί με την καλλιτεχνία, μην την αποθαρρύνετε, λέγοντας του διάφορες δικαιολογίες. Αργότερα, τα παιδιά αυτά μπορούν να σας κάνουν υπερήφανους με τη δεξιοτεχνία των χεριών τους. Η κριτική τους ικανότητα, που θα στραφεί και προς εσάς, είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του παιδιού σας και μπορείτε μόνο με χιούμορ να την δεχθείτε. Πρέπει να οπλιστείτε με μεγάλη στοργή και ανεκτικότητα για να αντέξετε αυτή την έντονη κριτική που θα κάνει σε σας και στα πάντα γύρω του. Τα παζλ, οι δουλειές του σπιτιού, η μουσική και το θέατρο είναι από πιο τις αγαπημένες του δραστηριότητες.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies