Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΕλέυθερος Χρόνος - Διασκέδαση Τι ζώδιο είναι το αστέρι σας;

Τι ζώδιο είναι το αστέρι σας;

από kmir

ZodiacCircle“Γεννιόμαστε σε μια δεδομένη στιγμή, σε ένα δεδομένο μέρος και σαν τη σοδειά του Κρασιού, έχουμε τις ικανότητες του χρόνου και της εποχής που γεννιόμαστε!”

“Carl G. Jung”

Της Περκουλαράκη – Παπανικολοπούλου Δήμητρας (P.M.A.F.A), αστρολογική σύμβουλος

Τι είναι η παιδική αστρολογία;

Κοιτάζοντας στα μάτια ενός παιδιού, μπορούμε να διαβάσουμε πάρα πολλά και συγκινητικά συναισθήματα. Είναι η τρυφερότητά τους, η αθωότητα, η θύμηση του πόσο ευάλωτα και ανυπεράσπιστα είναι, που μας δημιουργεί το ένστικτο να τα προστατέψουμε. Λίγοι από μας υποπτευόμαστε ότι γι αυτό φτιάχτηκαν να μοιάζουν έτσι τα παιδιά: για να τα σκεπάζουμε με τα φτερά μας και να τα μεταφέρουμε ασφαλή στο αύριο. Από αυτά τα παιδιά θα εξαρτηθεί το δικό μας μέλλον και το δικό τους, από αυτά τα μικρόσωμα και ανυποψίαστα πλασματάκια, που φαίνονται πολλές φορές τόσο αγχωμένα να μεγαλώσουν. Το μικρό μπόμπιρα που σκαλίζει την εργαλειοθήκη του μπαμπά του. Τη μικρή κοκέτα που κοιτάζεται στον καθρέφτη με τα ψηλά τακούνια της μαμάς της. Καθώς στέκεστε από μακριά και τα χαζεύετε, ένα ανεπαίσθητο σκίρτημα ανησυχίας σας τσιγκλάει για το αν θα τα καταφέρετε να τους δώσετε την ευτυχία που τους αξίζει. Ξέρω πως νιώθετε, γιατί κι εγώ μητέρα είμαι.

Θυμηθείτε το συναίσθημα που βιώσατε σαν γονείς, την πρώτη στιγμή που ακούσατε το κλάμα του παιδιού σας. Αν είστε μητέρα, ήταν εκείνη που κοιτάξατε με αγωνία στα μάτια του γιατρού σας. Αν είστε πατέρας, που βηματίσατε πέρα-δώθε πίσω από την πόρτα. Ήταν η στιγμή που ενώ εσείς φέρνατε στον κόσμο ένα νέο μικρό θαύμα, ο ουρανός ψηλά έφτιαχνε ένα λαμπερό φόντο που θα ήταν για πάντα στενά δεμένο με τη ζωή του παιδιού σας. Ήταν η στιγμή που το βλαστάρι σας, άφηνε το σημάδι του στο σύμπαν. Κάτι ακόμα προστέθηκε στον αστροφώτιστο γαλαξία, και ήταν το δικό σας το παιδί.

Εμείς οι αστρολόγοι, αυτή τη συγκεκριμένη εικόνα ονομάζουμε γενετικό χάρτη. Είναι ένα σχέδιο, μια απεικόνιση, της θέσης που βρισκόταν ο κάθε πλανήτης κατά τη στιγμή της γέννησής του. Αν ήταν μέρα μεσημέρι, τοποθετούμε τον ήλιο ψηλά, στο κέντρο του ουράνιου θόλου, σε αυτό που εμείς ονομάζουμε Μεσουράνημα. Αν ήταν νύχτα, βάζουμε τη σελήνη κάπου τριγύρω, στο σημείο ακριβώς από όπου θα τη βλέπαμε από τη γη να λαμπυρίζει. Στον ανατολικό ορίζοντα, κοιτάζουμε ποιο ζώδιο ανατέλλει εκείνη ακριβώς τη στιγμή, όπως ακριβώς ανατέλλει ο Ήλιος το πρωί, και θα το ονομάζαμε Ωροσκόπο του παιδιού σας. Ο ήλιος και η σελήνη δεν είναι πλανήτες. Ο ήλιος είναι το κεντρικό και το μεγαλύτερο αστέρι του γαλαξία μας. Η σελήνη είναι ο δορυφόρος της γης. Και τα δυο ονομάζονται φώτα, τα σώματα δηλαδή που φωτίζουν τη γη. Όμως η αστρολογία, για λόγους ευκολίας, τα λογαριάζει και τα αναφέρει ως Πλανήτες.

Με μια πολύ απλή εικόνα, πιστεύω να σας έδωσα μια συνοπτική ιδέα του πως ξεκινάει να σχηματίζεται ο γενετικός χάρτης, όχι μόνο του παιδιού, αλλά γενικότερα. Ύστερα προστίθενται και οι υπόλοιποι πλανήτες, ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Άρης, Δίας, Κρόνος, Ποσειδώνας, Ουρανός και Πλούτωνας και τοποθετούνται στη θέση που βρίσκονταν τότε. Από εκεί κι έπειτα, ξεκινάει μια διαδικασία πολύπλοκων μαθηματικών μετρήσεων και υπολογισμών, που όλα μαζί, συνθέτουν πλήρως το γενετικό χάρτη. Στην εποχή μας πλέον μια τέτοια χρονοβόρα διαδικασία, γίνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με τη χρήση των αυτόματων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Έτσι είναι πολύ πιο εύκολο για μας, αλλά και για σας, να έχουμε μια πιο άμεση κι ευχάριστη επικοινωνία.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies