Αρχική Παιδί 2-6Πρακτικός Οδηγός Τι επιφυλάσσει το 2012 στα μικρά σας;

Τι επιφυλάσσει το 2012 στα μικρά σας;

από kmir

 

Ζυγός (23 Σεπτέμβρη – 23 Οκτώβρη)

Για τους μικρούς μας Ζυγούς φαίνεται ότι το 2012 θα είναι μια κάπως περίεργη χρονιά, που θα έχει αρκετές αναστατώσεις και εκπλήξεις για όσους γεννήθηκαν το πρώτο δεκαήμερο (23 Σεπτέμβρη έως 3 Οκτώβρη) και αρκετή πίεση από το σχολικό ή οικογενειακό περιβάλλον για όσα γεννήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο του ζωδίου (13 έως 23 Οκτώβρη). Πιθανώς οι αναστατώσεις και η πίεση να σχετίζονται ως ένα βαθμό με την αναγκαιότητα να οργανώσουν την καθημερινότητα και το διάβασμά τους με αρκετή πειθαρχία και σύστημα. Στην προσπάθειά τους όμως να μην σας απογοητεύσουν με τη σχολική τους επίδοση, οι μικροί μας φίλοι ίσως στρεσαριστούν αρκετά με αποτέλεσμα να αρρωστήσουν λίγο, ειδικά από 24 Γενάρη μέχρι 14 Απρίλη. Μπορεί επίσης να ζητήσουν τη βοήθεια τη δική σας ή κάποιου άλλου σημαντικού προσώπου ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην πίεση και τις αναστατώσεις της χρονιάς. Κάπως πιο χαλαρή θα είναι η περίοδος από 4 Απρίλη μέχρι και 4 Αυγούστου, και μάλιστα το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς η τύχη θα είναι με το μέρος όσων έχουν γεννηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του ζωδίου (23 Σεπτέμβρη – 8 Οκτώβρη). Μπόλικη ενέργεια θα έχουν οι μικροί μας Ζυγοί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ καλά νέα μπορεί να λάβουν από 17 Σεπτέμβρη έως 5 Οκτώβρη.

Σκορπιός (24 Οκτώβρη – 21Νοέμβρη)

Οι μικροί μας Σκορπιοί θα έχουν μια σχετικά καλή χρονιά, αλλά οι του πρώτου δεκαημέρου (γεννημένοι 24 Οκτώβρη – 3 Νοέμβρη) θα αντιμετωπίσουν κάποιες πιέσεις από τις 6 Οκτώβρη μέχρι το τέλος του 2012. Το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς οι μικροί μας φίλοι θα θελήσουν να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τη σχέση τους με εσάς τους γονείς τους ή με κάποιο άλλο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή τους. Φαίνεται επίσης ότι μέσα στην ίδια περίοδο οι μικροί μας Σκορπιοί θα ρίξουν αρκετό βάρος στις φιλίες τους, αλλά είναι πιθανό κάποιος φίλος ή φίλη τους να τους απογοητεύσει, ειδικά από 24 Γενάρη μέχρι 14 Απρίλη. Γι’αυτό μην εκπλαγείτε αν σας έρθουν κλαμμένα και παραπονούμενα για κάποιο φίλο ζιζάνιο που τους πείραξε! Μεγάλα αποθέματα ενέργειας (και άρα μεγάλη πιθανότητα αταξίας!!) θα έχουν οι μικροί μας φίλοι από 24 Αυγούστου μέχρι 7 Οκτώβρη, ενώ από 23 Νοέμβρη έως 16 Δεκέμβρη ίσως διασκεδάσουν βλέποντας και παίζοντας με πολλούς φίλους. Κάποια καλά νέα μπορεί να λάβουν μέσα στον Οκτώβρη, αν και είναι πιθανό να τους επηρεάσουν περισσότερο από τις 26 Νοέμβρη μέχρι τις 11 Δεκέμβρη. Εξαίρεση αποτελούν οι του πρώτου δεκαημέρου, γιατί από τον Οκτώβρη και μετά φαίνεται ότι θα συναντήσουν πιέσεις και περιορισμούς είτε από εσάς είτε από το σχολείο τους.

Τοξότης (22 Νοέμβρη – 21Δεκέμβρη)

Παρά το ότι το 2012 μπορεί να είναι μια χρονιά που για τα Τοξοτάκια μας θα φέρει ανάπτυξη και βελτίωση σχέσων με εσάς τους γονείς τους ή με άλλα σημαντικά πρόσωπα στη ζωή τους, το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς φαίνεται ότι τα νευράκια, οι εκνευρισμοί και οι καβγάδες δε θα λείψουν! Οι καβγάδες αυτοί και οι εντάσεις μπορεί να σχετίζονται με ενδεχόμενη πίεση από τους δασκάλους (αλλά και τις μαμάδες!) για συστηματικό και μεθοδικό διάβασμα, κάτι που δεν αρέσει στα μικρά αυτά διαολάκια που θέλουν ελευθερίας δράσης και που δε δίνουν και μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες! Η περίοδος από 4 Απρίλη μέχρι και 7 Αυγούστου μπορεί να είναι ιδιαίτερα φορτισμένη λόγω των πιθανών μπελάδων στους οποίους θα έχουν μπει τα Τοξοτάκια μας μ’εσάς και τους δασκάλους τους, γι’αυτό και εσείς ως γονείς θα πρέπει να εξοπλιστείτε με μεγάλα αποθέματα υπομονής! Μπόλικη ενέργεια (που δε λείπει έτσι κι αλλιώς από τα πληθωρικά μας Τοξοτάκια!) θα έχουν από 8 Οκτώβρη μέχρι 17 Νοέμβρη. Το τέλος της χρονιάς πάντως προμηνύεται αρκετά θετικό, ιδιαιτέρως από τις 12 Δεκεμβρίου και μετά. Τότε οι μικροί μας φίλοι ίσως λάβουν κάποιες καλές ειδήσεις και ίσως περάσουν καλά και διασκεδάσουν βλέποντας πολλούς από τους φίλους τους.

Αιγόκερως (21 Δεκέμβρη – 19 Γενάρη)

Για τα Αιγοκεράκια μας φαίνεται ότι το 2012 θα είναι μια χρονιά με αρκετές αναστατώσεις για όσα γεννήθηκαν το πρώτο δεκαήμερο (22 Δεκέμβρη έως 31 Δεκέμβρη), με ευκαιρίες για ανάπτυξη για όσα γεννήθηκαν το δεύτερο δεκαήμερο (2 έως 11 Γενάρη) και με αρκετή πίεση από το σχολικό ή οικογενειακό περιβάλλον για όσα γεννήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο (10 έως 19 Γενάρη). Η αλήθεια είναι ότι τα Αιγοκεράκια είναι γεννημένα για τα δύσκολα, γι’αυτό και τις αναστατώσεις και τις πιέσεις που ίσως ζήσουν μέσα στο 2012 θα τις δουν πιθανότατα ως δοκιμασίες απαραίτητες για να αποδείξουν την αξία τους και να κερδίσουν την εκτίμηση και το σεβασμό από εσάς τους γονείς τους. Άλλωστε, όλα τα Αιγοκεράκια θα έχουν ως ένα βαθμό την τύχη με το μέρος τους, ειδικά κατά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Η ίδια αυτή περίοδος θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για όσα από τα Αιγοκεράκια μας έχουν καλλιτεχνικά ταλέντα, οπότε η ενασχόληση με τη μουσική, το χορό και το θέατρο μπορεί να τα ανταμείψει! Όσο για το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, φαίνεται ότι οι μικροί μας φίλοι θα συναντήσουν ιδιαίτερη εύνοια στην προσπάθειά τους να τελειοποιήσουν ό,τι ταλέντο (όχι μόνο καλλιτεχνικό!) μπορεί να ανακάλυψαν μέσα στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, γι’αυτό κι εσείς ως γονείς φροντίστε να τα ενθαρρύνετε!

Υδροχόος (20 Γενάρη – 18 Φλεβάρη)

Για τα Υδροχοάκια μας το 2012 φαίνεται να είναι μια σχετικά καλή χρονιά που όμως από τις 6 Οκτώβρη και μετά θα φέρει κάποιες πιέσεις και άγχη για όσα είναι γεννημένα το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου (20 έως 30 Γενάρη). Το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς οι μικροί μας φίλοι μπορεί να κοπιάσουν κάμποσο, πιθανώς γιατί θα έχουν γεμάτο πρόγραμμα και δε θα τους φτάνει ο χρόνος να κάνουν όλα όσα θέλουν, αλλά εσείς οι γονείς, και ιδιαιτέρως ο μπαμπάς, θα είστε πολύ πρόθυμοι να τα βοηθήσετε! Κατά το δεύτερο εξάμηνο της χρονιά η τύχη θα είναι με το μέρος των μικρών μας Υδροχόων, ειδικά για όσους γεννήθηκαν το πρώτο δεκαπενθήμερο (20 Γενάρη έως 3 Φλεβάρη). Όλοι οι μικροί μας φίλοι πάντως θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τα ταλέντα τους, ειδικά τα καλλιτεχνικά, και να ψυχαγωγηθούν μέσα στην ίδια περίοδο. Από 28 Γενάρη μέχρι 14 Φλεβάρη είναι πιθανό τα Υδροχοάκια μας να λάβουν κάποια καλά νέα. Υπομονή όμως θα χρειαστεί από 7 Σεπτέμβρη έως 3 Οκτώβρη γιατί το οικογενειακό ή το σχολικό περιβάλλον θα έχει υψηλές απαιτήσεις από τους μικρούς μας φίλους. Αυτές οι απαιτήσεις φαίνεται ότι θα είναι ιδιαιτέρως αυξημένες από 6 Οκτώβρη και μετά για τα Υδροχοάκια του πρώτου δεκαημέρου.

Ιχθύες (19 Φλεβάρη – 20 Μάρτη)

Για τα ευαίσθητα Ψαράκια μας το 2012 θα είναι μια χρονιά κάπως κουραστική αλλά με αρκετές ευκαιρίες ανάπτυξης. Το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς θα είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για να μάθουν καινούρια πράγματα. Αν είναι βρέφη ίσως αρχίσουν να μιλάνε ή να περπατάνε, ενώ αν πηγαίνουν ήδη στο σχολείο μπορεί να μάθουν κάτι καινούριο, όπως υπολογιστές ή ξένες γλώσσες. Επειδή όμως θα χρειαστεί η μάθησή τους να γίνει με συστηματικό και μεθοδικό τρόπο, κάτι που δε συμβαδίζει με την χαλαρή (και κάποιες φορές χαοτική!) προσέγγισή τους στα πράγματα, είναι πολύ πιθανό να κουραστούν αρκετά. Ιδιαίτερη προσοχή θέλει από 24 Γενάρη έως 14 Απρίλη λόγω αυξημένης πιθανότητας να αρρωστήσουν λίγο. Το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς ίσως πάλι να φέρει κάποια κούραση γιατί θα έχουν γεμάτο πρόγραμμα και μπορεί να μην τα προλαβαίνουν όλα. Αυτό θα είναι πιο πιθανό για τα Ψαράκια του πρώτου δεκαπενθήμερου (γεννημένα 19 Φλεβάρη έως 4 Μάρτη). Η υποστήριξη όμως από εσάς τους γονείς, και ιδιαιτέρως από τον μπαμπά, θα είναι σχεδόν δεδομένη! Τα Ψαράκια του πρώτου δεκαπενθήμερου μπορεί να λάβουν καλά νέα από 15 έως 23 Φλεβάρη, ενώ του δευτέρου (γεννημένα 5 έως 20 Μάρτη) ίσως τα λάβουν από 4 έως 16 Απρίλη.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies