Αρχική Παιδί 2-6Πρακτικός Οδηγός Τι επιφυλάσσει το 2012 στα μικρά σας;

Τι επιφυλάσσει το 2012 στα μικρά σας;

από kmir

zodia2012Το τρέχον έτος θα είναι δύσκολο για όλους μας. Θα είναι άραγε και για το παιδάκι σας; Διαβάστε τις ετήσιες προβλέψεις μας και ….αναμείνατε στην οθόνη σας για την νέα μας στήλη με μηνιαίες προβλέψεις για παιδιά…

Του Βαγγέλη Χαϊκάλη-Πετρίτση, ψυχολόγου-αστρολόγου, διδάκτορος του πανεπιστημίου του Κεντ, http://www.astrologicalpsychology.blogspot.com

Κριός (21 Μάρτη – 19 Απρίλη)

Για τα Κριαράκια μας φαίνεται ότι το 2012 θα είναι γενικώς μια δυσκολούτσικη χρονιά, ιδιαιτέρως για εκείνα του τελευταίου δεκαημέρου (γεννημένα 9 με 19 Απρίλη). Ίσως να νιώσουν αρκετή πίεση στο σχολείο ή να δεχτούν αρκετούς περιορισμούς από εσάς τους γονείς τους. Θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, γιατί η πίεση μπορεί να επηρεάσει κάπως αρνητικά την υγεία των μικρών μας φίλων. Το θετικό είναι ότι η όλη διαδικασία θα τους χαρίσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, το οποίο θα τους βοηθήσει να σταθούν περισσότερο στα δυο τους πόδια (ίσως και κυριολεκτικά αν μαθαίνουν τώρα να περπατάνε!). Από τον Ιούνιο και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα είναι η κατάλληλη περίοδος για να αναπτύξουν το μυαλό τους και να μάθουν καινούρια πράγματα, όπως μια ξένη γλώσσα ή υπολογιστές, ενώ για κάποιους από τους μικρούς μας φίλους το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς μπορεί να φέρει κι ένα καινούριο αδερφάκι! Δύο περίοδοι όπου τα Κριαράκια μας θα καταφέρουν να πάρουν μια ανάσα από την πίεση του 2012 είναι από 9 Φλεβάρη μέχρι 5 Μάρτη, όπου θα έχουν την ευκαιρία να δουν περισσότερους φίλους και να περάσουν καλά, και από 17 Απρίλη μέχρι 9 Μάη, όπου είναι πιθανόν να λάβουν κάποια καλά νέα.

Ταύρος (20 Απρίλη – 20 Μάη)

Τα Ταυράκια, μαζί με τα Διδυμάκια, είναι τα πιο ευνοημένα παιδάκια του 2012. Ήδη από τα μέσα του 2011 τα Ταυράκια του πρώτου δεκαημέρου (γεννημένα 20 με 30 Απρίλη) πρέπει να άρχισαν να νιώθουν αυτή την εύνοια. Τα υπόλοιπα Ταυράκια θα τη νιώσουν πιο έντονα από το Μάρτη μέχρι και τον Ιούνιο του 2012. Αυτή η εύνοια μπορεί να σημάνει ότι οι μικροί μας φίλοι θα έχουν αρκετή τύχη σε ό,τι κάνουν, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να αναπτύξουν κατά πολύ τις δυνάμεις τους και την αυτονομία τους. Ειδικά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς πολλά από τα Ταυράκια μας ίσως να ανανεώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση, καθώς μπορεί να πάρουν απότομα μπόι (ή και βάρος, γι’αυτό προσοχή στα πολλά γλυκά!!!). Επίσης, κατά το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς πιθανώς να αυξήσουν το μέγεθος του κουμπαρά τους (κάτι που πάντα αρέσει στα Ταυράκια!) χάρη σε κάποιο έξτρα χαρτζηλικάκι που θα λαμβάνουν από εσάς τους γονείς τους ή από κάποια τέχνη ή άλλη δημιουργική δραστηριότητα!! Δύο περίοδοι όπου τα Ταυράκια θα είναι ιδιαιτέρως ευνοημένα είναι από 6 Μάρτη μέχρι 3 Απρίλη, όπου ίσως διασκεδάσουν βλέποντας πολλούς φίλους, και από 10 έως 24 Μάη όπου ίσως χαρούν με κάποια καλά νέα.

Δίδυμοι (21 Μάη – 21Ιούνη)

Τα Διδυμάκια θα είναι, όπως και τα Ταυράκια, από τα πιο ευνοημένα παιδάκια του 2012. Για τα Διδυμάκια όμως η εύνοια θα γίνει πιο εμφανής από τον Ιούνιο και μετά, και κυρίως για τα παιδάκια που γεννήθηκαν το πρώτο δεκαπενθήμερο του ζωδίου (21 Μάη με 5 Ιούνη). Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Το πρώτο εξάμηνο του 2012 οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την τάση να κοιμούνται πολύ και να ονειροπολούν, κάτι που μπορεί να τους βάλει σε μπελάδες με τους δασκάλους τους αλλά και με εσάς τους γονείς τους! Έχετε όμως υπομονή γιατί αυτό κρατάει μόνο μέχρι τον Ιούνιο. Από εκεί και πέρα, τα Διδυμάκια μας θα ανακτήσουν στο πολλαπλάσιο τη χαρακτηριστική τους περιέργεια για τον κόσμο και την ικανότητά τους να ρουφάνε πληροφορίες σαν τα σφουγγάρια! Αν είναι βρέφη, ίσως μάθουν να περπατάνε ή να μιλάνε, ενώ αν είναι μεγαλύτερα σε ηλικία ίσως θελήσουν να μάθουν ξένες γλώσσες, υπολογιστές ή κάτι άλλο. Ό,τι και αν κάνουν πάντως μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2012, θα έχουν πολλή τύχη καθώς και ευκαιρίες για να γίνουν πιο αυτόνομα. Εσείς ως γονείς φροντίστε να παρέχετε όσο το δυνατόν περισσότερα ερεθίσματα μπορείτε σε αυτά τα ζιζάνια που βαριούνται γρήγορα και θέλουν πάντα να μαθαίνουν!

Καρκίνος (22 Ιούνη – 22 Ιούλη)

Για τα Καρκινάκια μας φαίνεται ότι το 2012 θα είναι μια κάπως περίεργη χρονιά, που θα έχει αρκετές αναστατώσεις για όσα γεννήθηκαν το πρώτο δεκαήμερο (22 έως 31 Ιούνη) και αρκετή πίεση από το σχολικό ή οικογενειακό περιβάλλον για όσα γεννήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο (12 έως 22 Ιούλη). Πιθανώς οι αναστατώσεις και η πίεση να σχετίζονται ως ένα βαθμό με αυξημένες απαιτήσεις για να μάθουν καινούρια πράγματα με τρόπο μεθοδικό και συστηματικό που δεν ταιριάζει απαραίτητα στην παιχνιδιάρικη φύση τους. Πέρα από αυτές τις δυσκολίες όμως, όλα τα Καρκινάκια θα έχουν ευκαιρίες να κάνουν καινούριους φίλους μέχρι τον Ιούνιο, οπότε και μπορεί να λάβουν κάποια καλά νέα. Όσο για το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς φαίνεται ότι η πίεση και οι αναστατώσεις που αναφέρθηκαν θα κάνουν τους μικρούς μας φίλους να θέλουν να ξεφεύγουν από την καθημερινότητά τους είτε με πολλές ώρες ύπνου είτε ονειροπολώντας! Η περίοδος κατά την οποία τα Καρκινάκια του πρώτου δεκαπενθήμερου (γεννημένα 22 Ιούνη έως 6 Ιούλη) θα καταφέρουν να πάρουν μια μεγάλη ανάσα από την πίεση και τις αναστατώσεις θα είναι από 8 μέχρι 24 Αυγούστου, ενώ για τα Καρκινάκια του δεύτερου δεκαπενθήμερου (γεννημένα 7 έως 22 Ιούλη) θα είναι από 25 Αυγούστου μέχρι 6 Σεπτέμβρη.

Λέων (23 Ιούλη – 22 Αυγούστου)

Για τα Λιονταράκια μας το 2012 φαίνεται ότι θα είναι μια χρονιά σχετικά ομαλή μέχρι τα τέλη του Αυγούστου, αλλά το φθινόπωρο θα μπει με αρκετές πιέσεις και δυσκολίες για τα Λιονταράκια του πρώτου δεκαημέρου (γεννημένα 23 Ιούλη έως 3 Αυγούστου). Το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς οι μικροί μας φίλοι πιθανώς να κουραστούν κάμποσο στην προσπάθειά τους να δείξουν την αξία τους στο σχολείο, αλλά οι δάσκαλοί τους θα είναι αρκετά πρόθυμοι να τους υποστηρίξουν και να τους βοηθήσουν, όπως θα είστε και εσείς οι γονείς τους – ειδικά οι μαμάδες! Από τον Ιούνιο και μετά τα Λιονταράκια μας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν αρκετούς καινούριους φίλους και να θέσουν κάποιους νέους στόχους για την ανάπτυξή τους. Μάλιστα τον Ιούλιο πιθανώς να λάβουν κάποια καλά νέα, τα οποία όμως θα τους επηρεάσουν ουσιαστικά και θετικά γύρω στα μέσα του Αυγούστου. Ο Σεπτέμβρης θα φέρει μια έξτρα κούραση, πιθανώς γιατί τα Λιονταράκια μας θα έχουν καλοσυνηθίσει τις διακοπές του Αυγούστου και θα τους κακοφανεί που θα ξαναγυρίσουν στο σχολείο! Και ειδικά από τον Οκτώβρη και μέχρι το τέλος της χρονιάς, η προσαρμογή θα είναι ακόμη πιο δύσκολη για τα Λιονταράκια του πρώτου δεκαημέρου. Εσείς σαν γονείς προσπαθείστε μονάχα να μην είστε πολύ αυστηροί!

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτέμβρη)

Παρά το ότι το 2012 μπορεί να είναι μια χρονιά που θα φέρει αρκετή τύχη στα Παρθενάκια μας, ειδικά κατά το πρώτο εξάμηνο, φαίνεται ότι τα νευράκια και οι συνακόλουθες συγκρούσεις δε θα λείψουν σχεδόν καθόλου τη χρονιά αυτή! Οι μικροί μας φίλοι έχουν έτσι κι αλλιώς την τάση να ψειρίζουν τα πράγματα και να βλέπουν μικροπροβλήματα παντού, ακόμη κι όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά (!), γι’αυτό κι εσείς ως γονείς θα πρέπει να εξοπλιστείτε με αρκετή υπομονή αυτή τη χρονιά! Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί από 24 Γενάρη μέχρι και 14 Απρίλη, γιατί η εμμονή που τα Παρθενάκια μας έχουν με τη λεπτομέρεια μπορεί να τους προκαλέσει ιδιαίτερο στρες και να επηρεάσει κάπως αρνητικά την υγεία τους. Μπορεί όμως πολύ απλά οι μικροί μας φίλοι να έχουν πολύ περισσότερη ενέργεια από ό,τι συνήθως την οποία και να διοχετεύσουν σε πολλές δραστηριότητες. Επίσης, από αρχές Απρίλη μέχρι και αρχές Αυγούστου μπορεί να νιώσουν μια σχετική πίεση τόσο από εσάς τους γονείς τους όσο και από τους δασκάλους τους, το οποίο είναι ένα σενάριο που ίσως επαναληφθεί τόσο στο πρώτο μισό του Νοέμβρη όσο και στο δεύτερο μισό του Δεκέμβρη. Θετικά νέα μπορεί να λάβουν τα Παρθενάκια μας από 2 μέχρι 16 Σεπτέμβρη.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies