Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Τεριγιάκι

Τεριγιάκι

από kmir

Από τη Μαρίνα

Υλικάterigiaki

400 γραμ. στήθος κοτόπουλου (κομμένο σε λωρίδες 5εκ.)

1 κουτί μανιτάρια

6 φέτες ανανά (κομμένες σε κυβάκια)

2 κουταλιές σουσάμι

αλάτι, πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο

1 μέτριο κρεμμύδι (κομμένο σε φετάκια)

4 κουταλιές σογιέλαιο

Για τη μαρινάτα

¼ κούπα σόγια σος (soy sauce)

¼ κούπας λευκό κρασί (ξηρό)

¼ κούπας χυμό ανανά

2 κουταλιές γούστερ σος (worcestershire sauce)

1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο

1 κουταλιά κόρν φλάουρ

2 κουταλιές νερό

1 κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα εκτός από το κορν φλάουρ και το νερό. Αφού βάλουμε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο, το βυθίζουμε στο μπολ με την μαρινάτα για τουλάχιστον 3 ώρες.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το μπολ και το ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 10 λεπτά γυρίζοντας το μόνο μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το σογιέλαιο και σοτάρουμε το σουσάμι μέχρι να πάρει χρώμα καστανό, στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για περίπου 4 λεπτά.

Στη συνέχεια αδειάζουμε την μαρινάτα, που είχαμε φυλάξει στο μπολ, και τα κομματάκια ανανά στο τηγάνι και το αφήνουμε να πάρει βράση, έπειτα διαλύουμε το κορν φλαουρ στις 2 κουταλιές νερό και το ρίχνουμε και αυτό στη σάλτσα. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πήξει και να γίνει γυαλιστερή.

Αδειάζουμε τα φιλετάκια σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρονται ζεστά.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies