Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Τα σουτζουκάκια της Σμύρνης

Τα σουτζουκάκια της Σμύρνης

από kmir

soutzoukakiaΑπό τον Μιχαήλ Αποστολόπουλο

Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

¾ από ένα φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές μαργαρίνη

½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο

αλάτι

πιπέρι

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

2 κονσέρβες (800 γρ.) ολόκληρα ντοματάκια με το ζουμί τους περασμένα στο μπλέντερ

1 πράσινη πιπεριά

2 φλιτζάνια του τσαγιού πράσινες ελιές

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και στην συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, τη μαργαρίνη, το σκόρδο κοπανισμένο , τη φρυγανιά, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας μέχρι να γίνουν μείγμα. Ζεσταίνουμε σ’ ένα τηγάνι το σπορέλαιο και αφού πλάσουμε τα σουτζουκάκια μας στο γνωστό μακρόστενο σχήμα, τα τηγανίζουμε και τα βάζουμε στην άκρη. Σ’ ένα άλλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε για 1 λεπτό την πιπεριά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες μας, τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε. Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τα σουτζουκάκια μας και τις ελιές. Μόλις πάρουν μια βράση, σβήνουμε τη φωτιά και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε με ρύζι.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies