Αρχική Παιδί 2-6Ανάπτυξη Τα πρώτα γονίδια για τον τραυλισμό

Τα πρώτα γονίδια για τον τραυλισμό

από kmir

Ανακαλύφθηκαν τα πρώτα γονίδια για τον τραυλισμό«Το Αμερικανικό Ίδρυμα για τον Τραυλισμό υποδέχεται με ενθουσιασμό τα αποτελέσματα νέας έρευνας. Το μυστήριο πίσω από την περίπλοκη διαταραχή με την ονομασία τραυλισμός έγινε λίγο πιο ξεκάθαρο

με την ανακοίνωση της ανακάλυψης τριών γονιδίων υπεύθυνων για τον τραυλισμό από το δόκτορα Ντένις Ντρέινα, (Ph.D), διευθυντή του Αμερικανικού Ιδρύματος για τον Τραυλισμό (Stuttering Foundation) και ερευνητή του Εθνικού Ινστιτούτου Κώφωσης και Άλλων Επικοινωνιακών Διαταραχών της Αμερικής. Η έρευνα αυτή είναι σημαντική διότι αποτελεί μια ακόμα ένδειξη του ότι οι συναισθηματικοί παράγοντες, όπως το άγχος ή η κακή γονική μέριμνα, δεν προκαλούν τραυλισμό. Επίσης, ενδέχεται να ανοίξει το δρόμο για την ανακάλυψη της θεραπείας κάποια μέρα»,

 

Της Μαρινέλλας Τσουκαλά, Μ.Α., CCC-SLP Speech-Language-Voice Pathologist ASHA MEMBER

αναφέρει η Τζέιν Φρέιζερ, Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Ιδρύματος για τον Τραυλισμό.

“Ακούμε καθημερινά γονείς να ανησυχούν ότι έχουν προκαλέσει οι ίδιοι τον τραυλισμό των παιδιών τους. Οι γονείς δεν προκαλούν τραυλισμό και η έρευνα αυτή έρχεται να σηκώσει το βάρος της ενοχής από τους ώμους τους”, σημειώνει η Φρέιζερ. “Δεδομένου όμως ότι πιθανόν να περάσουν κάποια χρόνια ακόμα έως ότου να βρεθεί η θεραπεία, η λογοθεραπεία και η πρώιμη παρέμβαση στα μικρά παιδιά παραμένουν η καλύτερη επιλογή για την ώρα.”

“Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι ο τραυλισμός είναι κληρονομικό ζήτημα”, δηλώνει η Φρέιζερ. “Θέλουμε να τονίσουμε ότι η γενετική προδιάθεση για τραυλισμό δεν σημαίνει ότι ένα άτομο θα έχει πρόβλημα σε όλη τη ζωή του. Η έγκαιρη αντιμετώπιση στην περίπτωση μικρών παιδιών μπορεί να προλάβει αποτελεσματικά την ανάπτυξη του τραυλισμού.”

Η κατανόηση της βιολογικής βάσης του τραυλισμού δύναται να οδηγήσει κάποια μέρα στην καλύτερη πρώιμη διάγνωση, σε διαφορετικές θεραπείες για ανθρώπους με γενετικούς δείκτες και στην καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο γίνεται διαφορετικά η παραγωγή ήχων στους ανθρώπους που τραυλίζουν. Παρ’ όλο που ο Δρ. Ντρέινα υπογραμμίζει ότι τα ευρήματά του δεν είναι πιθανό να έχουν άμεση επίδραση στη θεραπεία, αντιπροσωπεύουν, παρ’ όλα αυτά, ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός.

Stuttering Foundation of America. Hails New Research. www.stutteringhelp.org

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies