Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Τα πέντε κυριότερα πράγματα για τα οποία μετανιώνουν οι ετοιμοθάνατοι

Τα πέντε κυριότερα πράγματα για τα οποία μετανιώνουν οι ετοιμοθάνατοι

από kmir

etoimothanatoiΜία πρώην νοσηλεύτρια από την Αυστραλία, που φρόντιζε ασθενείς, που διένυαν τις τελευταίες 12 εβδομάδες της ζωής τους, έγραψε πρόσφατα ένα βιβλίο.

Στο οποίο αναφέρει τις πέντε συχνότερες αιτίες για τις οποίες οι άνθρωποι μετανιώνουν ενόψει του θανάτου.

«Εργαζόμουν υπερβολικά σκληρά», ανέφεραν πιο συχνά οι ετοιμοθάνατοι της κλινικής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βιβλίο «Τα πέντε κυριότερα πράγματα, για τα οποία μετανιώνουν οι ετοιμοθάνατοι», της νοσηλεύτριας Μπρόνι Γουέαρ, οι ετοιμοθάνατοι δεν λυπούνται γιατί δεν έκαναν αρκετό σεξ ή επειδή δεν πραγματοποίησαν κάποιο όνειρό τους.

Οι περισσότεροι άνδρες εκμυστηρεύονταν στην Μπρόνι ότι στη ζωή τους δούλευαν υπερβολικά και δεν κατάφεραν να χαρούν πολλά πράγματα στην προσωπική τους ζωή.

«Στους άνδρες, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους είναι προσανατολισμένο στα επιτεύγματα, τη δουλειά, την επιτυχία. Αποτιμώντας τη ζωή τους, λένε ότι έχουν χάσει πολλά πράγματα στην προσωπική ζωή, τις σχέσεις με τους φίλους και την οικογένεια», αναφέρει στο έργο της η ψυχολόγος Ντάρια Βασιλένκο.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι σε όλη τη ζωή τους δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν ούτε τους μισούς από τους στόχους και τις ιδέες τους και στο νεκροκρέβατο αντιλήφθηκαν ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα της προσωπικής τους επιλογής», γράφει στο βιβλίο της η πρώην νοσηλεύτρια.

Οι άνθρωποι επίσης μετανιώνουν για το ότι δεν είχαν αρκετή τόλμη να εκφράσουν απροκάλυπτα τα αισθήματά τους. Ακόμη, αρκετά συχνά ομολογούσαν ότι δεν έδιναν στη φιλία την προσοχή που της αρμόζει, ενώ όλοι αισθάνονταν νοσταλγία για τους φίλους τους.

«Πολλοί από αυτούς μέχρι την τελευταία τους πνοή δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι η ευτυχία είναι θέμα επιλογής», αναφέρει η συγγραφέας του βιβλίου. Και η πλειονότητα – 80% των ανθρώπων, λυπάται για ό,τι δεν έχει γίνει.

www.onmed.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies